News

De ce a fost ucis tânărul de 25 de ani din București de prietenul său: “Ar fi început la un moment dat să se șicaneze”

Crima din Capitală, unde un tânăr de 25 de ani a fost ucis în bătaie de prietenul său, ar fi pornit de la o ceartă pe teme politice
17.12.2023 | 21:35
De ce a fost ucis tanarul de 25 de ani din Bucuresti de prietenul sau Ar fi inceput la un moment dat sa se sicaneze
Crima din cartierul Aviației ar fi pornit de la o ceartă politică. Sursa foto: colaj Fanatik/ captură Antena1
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 25 de ani a fost ucis în bătaie de prietenul său, de aceeași vârstă. Crima s-a petrecut în cartierul Aviației, zona de nord, selectă a Capitalei, iar totul ar fi plecat de la o ceartă pe teme politice, spun anchetatorii.

De ce a fost ucis tânărul de 25 de ani din București

Ucigașul, și el în vârstă de 25 de ani, a declarat la audieri că și-a omorât prietenul după ce s-au certat pornind de la o temă politică. Crima s-a petrecut într-un apartament din cartierul Aviației, ce aparține prietenei criminalului. După ce și-a omorât amicul în bătaie, ucigașul de 25 de ani a târât cadavrul prietenului său trei etaje și l-a abandonat în fața blocului. Apoi a sunat la 112, unde a mărturisit că și-a omorât prietenul în bătaie.

ADVERTISEMENT

Primele informații despre acest incident nu prevesteau deloc o crimă de o asemenea violență. Poliția Capitalei a anunțat în jurul amiezei zilei de duminică că polițiștii de la Secția 2 au fost sesizați la numărul 112 de către un bărbat care le-a spus că a avut un conflict fizic cu un prieten, și că acesta a decedat. Câteva ore mai târziu, autoritățile au confirmat că tânărul de 25 de ani care și-a ucis prietenul a fost reținut pentru 24 de ore.

Detaliile crimei arată însă un act cu mult mai multă violență. Din surse apropiate anchetei, citate de către Obervator News, se pare că iubita criminalului plecase în club, iar prietenul ei care rămăsese în apartamentul acesteia și-a chemat un prieten în vizită.

ADVERTISEMENT

De la ceartă la crimă

La scurt timp, cei doi au început să se șicaneze pe teme politice, iar dintr-o simplă ceartă s-a ajuns la omor. Anchetatorii nu au menționat o armă a crimei, și se pare că tânărul de 25 de ani și-a ucis prietenul prin lovituri repetate.

Următorul pas a fost și mai inexplicabil. Criminalul a decis să scoată din apartament trupul amicului său decedat, și l-a târât trei etaje până în fața blocului. În acest moment a sunat la 112 și le-a mărturisit crima comisă polițiștilor. Medicii sosiți la fața locului nu au putut face nimic pentru a-i salva viața tânărului, acesta fiind deja mort.

ADVERTISEMENT

Vecinii din bloc au declarat că au auzit țipete din apartament, și nici nu au putut dormi de gălăgia ce s-a auzit din apartament. „Am auzit nişte ţipete, ţipete groaznice. Şi mişcări multe, trăncăneli”, a declarat o vecină, care a precizat că nu și-a imaginat că se întâmplă o astfel tragedie în apartamentul vecin.

„Nici n-am putut să dormim. Gălăgie ce au făcut… S-au bătut. Am auzit scandal, ţipete. Pe ea o ştiu, e casa ei de la părinţi. Fata e de familie foarte bună. De vreo două luni s-a mutat aici”, a declarat o altă femeie din bloc pentru ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

Audierile au durat mai bine de nouă ore, la audieri fiind chemată și iubita criminalului, dar și părinții acesteia. Acum polițiștii urmează să stabilească exact circumstanțele comiterii crimei, însă au dificultăți în a avea acces la imaginile filmate de camerele de supraveghere pentru că administratorul blocului este plecat din localitate.

În funcție de încadrarea faptei, ucigașul de 25 de ani, reținut acum pentru 24 de ore, riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru următorii 20 de ani.

ADVERTISEMENT