News

Eleva din Oradea care și-a înjunghiat profesorul, arestată pentru tentativă de omor. Și-ar fi premeditat atacul

Eleva din Oradea, în vârstă de 16 ani, care și-a atacat profesorul cu un cuțit, a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile.
28.11.2023 | 22:12
Eleva din Oradea care sia injunghiat profesorul arestata pentru tentativa de omor Siar fi premeditat atacul
Eleva din Oradea care și-a înjunghiat profesorul, arestată. colaj Fanatik/ Foto Hepta/ebihoreanul.ro
ADVERTISEMENT

Eleva din Oradea care și-a înjunghiat profesorul a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor. Apar noi informații despre incidentul grav care a avut loc, luni, la Colegiul Tehnic Traian Vuia.

Eleva din Oradea care și-a înjunghiat profesorul a fost arestată preventiv

Atacul care a avut loc chiar în biroul directoarei, acolo unde fata de 16 ani a fost chemată, ar fi fost premeditat, susțin procurorii. Totul s-a petrecut în fața mamei sale și a profesorilor. Eleva le-a mărturisit anchetatorilor că a planificat agresiunea.

ADVERTISEMENT

Ea ar fi fost furioasă pe dascălul, care i-a căzut victimă, pentru că era sever cu ea. Ceea ce a scos-o din minți a fost faptul că acesta a reclamat-o, după ce a prins-o că se întâlnea, noaptea, în internat, cu iubitul ei.

Eleva și-a pus planul la punct înainte de a ajunge în biroul directorului unității de învățământ. Astfel, a ascuns un cuțit în geacă. În momentul discuțiilor, adolescenta a scos obiectul și l-a înjunghiat pe profesor în spate.

ADVERTISEMENT

„Pe fondul unor discuţii contradictorii legate de anumite conduite ale acestei persoane în internatul colegiului”, a transmis procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Cristian Ardelean, pentru Observator News.

„A scos un cuţit cu o lungime de 34 de centimetri, lama de 21 de centimetri pe care îl avea ascuns în mâneca hainei de la mâna stângă”, a adăugat procurorul cu privire la acest caz.

ADVERTISEMENT

Viața profesorului a fost pusă în pericol

Atunci când a ajuns la audieri, fata a fost întâmpinată de reporteri. Fiind întrebată care a fost motivul pentru care l-a înjunghiat pe dascăl, a avut o reacție agresivă: „E problema ta”, acesta a fost răspunsul dat de adolescentă unui jurnalist.

Colegii și profesorii nu se așteptau ca adolescenta să comită o asemenea faptă. În trecut, nu a provocat probleme. Ba chiar, era considerată o elevă model, având bursă de studiu. Acum, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Profesorul, în vârstă de 41 de ani, a fost transportat de urgență la Spitalul Judeţean Oradea. El a fost supus unei operații, iar acum se află internat la secția de Terapie Intensivă. Medicii spun că viața i-a fost pusă în pericol, iar leziunile necesită cel puțin 40 de zile de îngrijire medicală.

 

ADVERTISEMENT