News

Tânăr de 25 de ani din Capitală, mort după o bătaie cu un prieten. Bărbatul, reținut pentru 24 de ore Update

Un tânăr de 25 de ani din Capitală și-a pierdut viața duminică, 17 decembrie, în urma unui conflict fizic avut cu un prieten
17.12.2023 | 17:03
Tanar de 25 de ani din Capitala mort dupa o bataie cu un prieten Barbatul retinut pentru 24 de ore Update
Moarte suspectă a unui tânăr de 25 de ani din Capitală. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
ADVERTISEMENT
17-12-2023
15:06

Autorul omorului, reținut pentru 24 de ore

Poliția Capitalei a anunțat duminică seara că autorul omorului a fost reținut pentru 24 de ore și că urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arest preventiv.

„În urma probatoriului administrat în cauză, de către Serviciul Omoruri și PTB, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, în vârstă de 25 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală”, a transmis Poliția Capitalei.

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București în colaborare cu Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, urmând ca autoritățile să stabilească circumstanțele în care s-a produs decesul și să stabilească sub ce infracțiuni vor fi continuate cercetările.

Bărbat de 25 ani, decedat după o bătaie cu un prieten

Poliția Capitalei a transmis duminică că un tânăr de 25 de ani și-a pierdut viața, în urma unui conflict fizic avut cu un prieten. Potrivit polițiștilor, chiar acesta din urmă este cel care a alertat autoritățile în acest caz. Poliția a mai precizat că trupul bărbatului decedat a fost transportat la INML pentru efectuarea autopsiei.

ADVERTISEMENT

„La data de 17 decembrie 2023, Poliția Capitalei – Secția 2 Poliție fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că avusese un conflict fizic cu un prieten, iar persoana respectivă a decedat. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității și un echipaj de prim ajutor care a constatat decesul persoanei în cauză, un tânăr, în vârstă de 25 de ani.

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Omoruri – DGPMB, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. De asemenea, trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei”, se arată în comunicatul de presă remis de către Direcția Generală a Poliției Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Acest caz vine la doar două zile după ce autoritățile au descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat în Lacul Herăstrău din Capitală. Descoperirea macabră a fost făcută vineri la amiază de către un pescar. Cazul a fost preluat imediat de către Serviciul Omoruri, însă chiar în aceeași zi autoritățile fuseseră informate despre dispariția unui bărbat de 46 ani.

Acesta nu-și mai contactase familia de miercuri seară, când fusese la petrecerea de Crăciun a firmei unde era angajat. Abia vineri familia acestuia a contactat autoritățile, care continuă cercetările în acest caz. Chiar dacă a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, autoritățile nu merg pe ipoteza unei crime ci pe cea a unui accident.

ADVERTISEMENT

Crima în Dolj

Un bărbat de 67 de ani din comuna doljeană Cernăteşti a fost ucis chiar de către vărul său în urma unui conflict spontan. Omorul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, ucigașul, un bărbat de 53 de ani, fiind cel care a anunțat autoritățile.

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, persoana decedată fiind un bărbat de 67 de ani, din comuna Cernăteşti. Din cercetările efectuate s-a stabilit că în urma unui conflict spontan, bărbatul de 53 de ani l-ar fi lovit pe vărul său, de 67 de ani, cu un corp dur în zona capului, fiindu-i provocate leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dolj, transmis duminică.

ADVERTISEMENT

Agresorul a alertat autoritățile cu privire la faptele sale vineri noaptea, imediat după miezul nopții. Sâmbătă, bărbatul de 53 de ani a fost reținut pentru 24 de ore iar duminică va fi prezentat instanței cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile. Acum ancheta este coordonată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

ADVERTISEMENT