Life

De ce ai, de fapt, părul gras. Obiceiurile banale pe care nu trebuie să le mai faci niciodată

De ce ai părul gras. Obiceiurile banale de care trebuie neapărat să scapi. Trucurile experților pentru o îngrijire adecvată.
23.08.2023 | 16:22
De ce ai de fapt parul gras Obiceiurile banale pe care nu trebuie sa le mai faci niciodata
De ce ți se îngrașă părul. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Părul gras reprezintă o problemă pentru multe persoane, dar de ce devine așa și cum se poate rezolva situația? Sunt anumite obiceiuri nesănătoase pe care le facem constant, fără să ne dăm seama.

Motivele pentru care ai părul gras. La ce obiceiuri banale trebuie să renunți

Problema părului gras poate apărea chiar și la scurt timp după ce te speli pe cap. Se întâmplă, de multe ori, să urmezi anumite tratamente pentru părul tău și să nu scapi, totuși, de o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

Unele persoane au părul mai predispus la îngrășare decât altele, dar această problemă se poate rezolva. Este important să acorzi atenție obiceiurilor de îngrijire a părului, care ți-ar putea face mai mult rău decât bine.

O greșeală frecventă pe care o poți face este să-ți speli părul prea des. Acest lucru se întâmplă deoarece glanda sebacee este stimulată în mod excesiv, astfel că produci mai mult sebum decât trebuie, după cum a explicat hairstylist-ul american Antonio Juarez.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce se poate face în schimb este șamponarea o dată la două zile sau de două ori pe săptămână, în zilele în care părul tău se simte gras”, a adăugat Juarez. O soluție ar fi să-ți clătești părul și să nu mai folosești șampon, ci doar balsam.

Un alt obicei care duce la îngrășarea părului este șamponarea incorectă. Este nevoie de o dublă aplicare a șamponului pentru ca părul tău să fie curățat corespunzător.

ADVERTISEMENT

“Primul șampon ar trebui să se concentreze pe îndepărtarea acumulărilor de produse. Folosește-ți vârfurile degetelor și lucrează pe tot scalpul”, a mai spus expertul, potrivit bestlifeonline.com.

Se adaugă apoi puțină apă și a doua doză de șampon. De data aceasta, ar trebui să se facă mai multă spumă, în timp ce părul tău este curățat de la rădăcini până la vârfuri.

ADVERTISEMENT

Șamponul se clătește complet, după care se aplică balsamul de la mijlocul lungimii până la vârfuri. Se clătește apoi complet. Pentru ca părul să nu devină gras prea curând, poți aplica șampon uscat.

De ce nu e bine să-ți speli părul cu apă fierbinte

Temperatura apei cu care îți speli părul poate avea un impact major asupra acestuia. Nu este bine să folosești apă prea fierbinte, pentru că uleiurile naturale se vor îndepărta de pe cuticulă, iar scalpul le va înlocui rapid și te vei alege cu părul gras, potrivit specialistului Gökhan Vayni.

În plus, clătirea cu apă rece poate oferi strălucire părului tău. “Apa rece este benefică pentru păr, deoarece sigilează cuticula și reține umiditatea din balsam, lăsând părul foarte hidratat, fără creț și strălucitor”, a adăugat Vayni.

O altă greșeală pe care o poți face, mai ales dacă ai părul predispus la îngrășare, este să folosești prea multe produse de styling. Gelul de păr, pomada sau uleiurile pot duce la o acumulare de produse, iar părul se va îngrășa mult mai ușor.

Vayni recomandă folosirea produselor de styling doar atunci când este cu adevărat necesar, altfel va fi nevoie să-ți speli părul după utilizarea lor.

De asemenea, Juarez recomandă folosirea unui singur produs de styling. Acesta nu trebuie niciodată aplicat pe scalp, ci doar de la jumătatea lungimilor. “Întotdeauna aplicați puțin pentru început și adăugați mai mult dacă este necesar”, a mai spus expertul.

În final, un alt obicei nesănătos este să-ți atingi părul frecvent. La fel ca scalpul, și vârfurile degetelor produc ulei. Astfel, dacă îți treci constant degetele prin păr, acesta se poate îngrășa mult mai repede.

Uleiul de pe degete se transferă pe părul tău, iar acesta este mai gras decât înainte. După ce te coafezi, e bine să încerci, pe cât posibil, să nu-ți atingi părul.

ADVERTISEMENT
Tags: