Life

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat atunci când îți speli prosoapele. Trucul e genial

Care e motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, pentru curățarea prosoapelor. Metoda e inedită.
06.01.2024 | 12:41
De ce e bine sa pui bicarbonat de sodiu in masina de spalat atunci cand iti speli prosoapele Trucul e genial
Care e motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, pentru curățarea prosoapelor. Metoda e inedită. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat atunci când îți speli prosoapele. Trucul e genial. Procesul este unul simplu și ușor și care te ajută să scapi de o mare problemă în cazul acestor materiale pufoase.

Care e motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, pentru curățarea prosoapelor. Metoda e inedită

Care e motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, pentru curățarea prosoapelor. Metoda e inedită. Pe lângă faptul că le împrospătează, ingredientul ajută și din alte puncte de vedere.

ADVERTISEMENT

Acest produs minune este ideal pentru a elimina scamele, mai ales în cazul în care prosoapele sunt noi și nu au fost folosite niciodată. Pentru a scăpa de această situație se adaugă o jumătate de cană de produs în sertarul aparatului.

De obicei, se pune în al treilea compartiment al mașinii de spălat rufe. E foarte important să se folosească și balsam în timpul procesului de curățare pentru a se spăla mai bine și pentru a le oferi un miros plăcut.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este indicat să speli prosoapele separat de alte haine murdare. Bicarbonatul de sodiu are rolul de a îndepărta toate scamele care uneori îți dau dureri de cap chiar dacă apelezi la o rolă specială în acest sens.

Totodată, se recomandă ca uscarea să se facă în aer liber, nicidecum în interior. Efectul de uscare al soarelui, împreună cu briza naturală, duc la pierderea în totalitate a scamelor din prosoapele de baie sau de bucătărie.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, uscarea pe sârmele de afară ajută la prevenirea acumulării de electricitate statică. Din păcate, această electricitate statică poate încuraja scamele să se lipească în continuare de materialul moale.

Cum să ai grijă de mașina de spălat rufe

Mașina de spălat rufe este unul dintre aparatele din locuință care se folosește des, motiv pentru care are nevoie de o îngrijire aparte. E bine să se curețe frecvent furtunul de alimentare și cel de evacuare, precum și cuva.

ADVERTISEMENT

Toate aceste elemente se pot spăla cu apă și detergent sau cu un amestec din apă, oțet și bicarbonat de sodiu. A doua soluție este una magică și folosită de foarte multe gospodine din România. După spălare se lasă la uscat și abia apoi se pornește mașina de rufe.

O atenție sporită dedicată acestui aparat din casă îi mărește durata de viață. De asemenea, nu trebuie uitat nici sertarul pentru detergent și balsam de rufe, care se curăță, de obicei, după fiecare spălare a hainelor.

ADVERTISEMENT