Life

Cum să cureți ustensilele de bucătărie doar cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe

Uită de produsele scumpe de curățat! Cum să îți faci ustensilele de bucătărie să strălucească folosind doar bicarbonat de sodiu
29.11.2023 | 18:04
Cum sa cureti ustensilele de bucatarie doar cu bicarbonat de sodiu Trucul pe care orice gospodina trebuie sa il stie
Cum să scapi de petele de pe ustensilele și vasele de bucătărie doar cu bicarbonat de sodiu Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În perioada sărbătorilor, gospodinele fac tot posibilul pentru ca locuința lor să fie lună și bec. Însă, nu doar casa trebuie curățată în detaliu, ci și ustensilele de bucătărie. Iată cum poți să le faci să strălucească folosind doar bicarbonat de sodiu.

Cum să folosești bicarbonat de sodiu ca să elimini petele

De obicei, nu există truc pe care gospodinele să nu îl știe atunci când vine vorba de curățenie. Dar, nu multe dintre ele știu faptul că bicarbonatul de sodiu face adevărate minuni.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile lui de curățare. Acesta acționează extrem de eficient și topește instant reziduurile, urmele de murdărie, dar și grăsimea.

Curățarea ustensilelor cu ajutorul bicarbonatului de sodiu nu este deloc un proces complicat. Pașii sunt foarte ușor de urmat, iar rezultatele vor uimi toate gospodinele.

ADVERTISEMENT

Unele dintre ustensilele de bucătărie care se murdăresc cel mai mult sunt tigăile și cratițele. După o folosire îndelungată, grăsimea și urmele de murdărie încep să fie din ce în ce mai vizibile. Pentru a scăpa de ele, tot ce trebuie să faci este să pui în aplicare următorii pași.

Amestecă conținutul unui bicarbonat de sodiu cu apă până când se obține o pastă. Amestecul respectiv se aplică pe zonele unde tigăile sau cratițele sunt murdare. După 15-20 de minute, pasta de bicarbonat de sodiu se îndepărtează cu un burețe sau cu o perie.

ADVERTISEMENT

Murdăria din bucătărie nu îți va mai da bătăi de cap

Folosind același procedeu se curăța și tacâmurile de lemn. Pasta de bicarbonat de sodiu se aplică pe fiecare ustensilă în parte, după care se curăță cu sub jet de apă. În ceea ce privește tacâmurile din inox, bicarbonatul de sodiu se aplică pe o lavetă umedă sau pe burete și se curăță cu mare grijă, mai ales lama cutițului.

Bicarbonatul de sodiu face minuni și în cazul petelor mai vechi de pe farfurii și alte vase din ceramică. Poți să adaugi bicarbonat în apa în care speli vaselor sau poți face o pastă pe care o aplici pe fiecare, în parte.

ADVERTISEMENT

Râșnița de cafea poate fi și ea curățată cu ajutorul acestui ingredient minune. Bicarbonatul se pune în stare pulbere, apoi se clătește foarte bine.

Bicarbonatul de sodiu curăță foarte bine și vasele de sticlă sau mașinile de tocat carne. Acesta se amestecă cu apă, se lasă să acționeze până elimină murdăria, apoi se clătește bine.

ADVERTISEMENT