De ce e bine să pui câteva frunze de dafin pe caloriferul tău iarna. Metoda genială te scapă de o mare problemă. Proprietățile acestui ingredient aromat sunt benefice și în afara bucătăriei și a preparatelor culinare.
Care e motivul pentru care e indicat să ai frunze de dafin pe calorifer în sezonul rece. Trucul face minuni într-o situație neplăcută. Diferența se va simți încă din prima noapte. Cu siguranță, nu vei renunța la această metodă prea curând!
În lumea ezoterismului ingredientul este cunoscut pentru proprietăţile sale protectoare, fiind folosit pentru a alunga energiile negative, blocajele emoţionale şi spiritele rele. În plus, este ideal pentru a purifica aerul din casă.
De asemenea, te scapă de mirosurile neplăcute care se adună de cele mai multe ori în cazul în care nu aerisești zilnic. Mai mult decât atât, produsul este cunoscut pentru faptul că alungă negativitatea din locuință.
Totodată, foarte multe persoane obișnuiesc să ardă frunze de dafin în speranța că în felul acesta vor transmite mesaje în Univers. În jurul acestui ingredient sunt ”țesute” foarte multe legende care vorbesc de ruperea blestemelor și a farmecelor.
Planta era considerată sacră de către Apollo în Grecia Antică, în timp ce grecii și romanii o foloseau pentru a atrage norocul, succesul şi dragostea. Vechii romani și greci o foloseau pentru a aduce victoria, fericirea şi nemurirea.
O veche legendă spune că dafinul a apărut atunci când nimfa Daphne, fiica râului Peneu, a fost transformată în acest arbore. În felul acesta s-a ascuns de zeul Apollo, care era îndrăgostit de ea și o urmărea.
Jurase să rămână mereu fecioară și nesupusă niciunui bărbat. Conform romania-actualitati.ro, s-a rugat de tatăl său să o transforme într-un copac ca frumusețea sa să nu mai fie dorită. Din păcate, miresma nu a dispărut, ci s-a păstrat în frunzele de dafin.
Poeții greci au fost extrem de îngăduitori cu zeul Apollo. Ei cred că Daphne era prima lui iubire, motiv pentru care zeul nu a putut să o înțeleagă atunci când a fugit pentru a se ascunde de dorința și de iubirea sa.
Ulterior, coroana de dafin a devenit un simbol al victoriei pentru câștigătorii luptelor, sportivi, poeți și împărați romani. Denumirea vine de la cuvântul din limba greacă, daphinus, care a apărut în latina târzie ca un dublet al lui laurus. Grecii îi spuneau daphni, iar romanii laurus sau laurea.
În momentul de față, frunzele de dafin sunt un condiment aromat și folosit în diverse preparate culinare. Foarte multe gospodine obișnuiesc să îl adauge în oala în care fierb sarmalele sau în diferite tocănițe cu legume.