Life

De ce e bine să pui sare pe buretele pentru vase. Trucul eficient pe care puțini oameni îl folosesc

Motivul pentru care e indicat să pui sare pe buretele de vase. Sfat util pentru toate gospodinele. Te va lua prin surprindere.
17.12.2022 | 12:33
De ce e bine sa pui sare pe buretele pentru vase Trucul eficient pe care putini oameni il folosesc
Motivul pentru care e indicat să pui sare pe buretele de vase. Sfat util pentru toate gospodinele. Sursa foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui sare pe buretele pentru vase. Trucul eficient pe care puțini oameni îl folosesc. Cum putem prelungi durata de viață a produsului care ne ajută să avem farfuriile și tacâmurile curate și fără impurități.

Motivul pentru care e indicat să pui sare pe buretele de vase. Sfat util pentru toate gospodinele

Buretele de vase se strică extrem de ușor și în plus, este un produs în care se adună foarte multe bacterii. Înainte de a-l schimba cu unul nou sau a-l arunca la coșul de gunoi trebuie să știi de ce e bine să pui sare pe el.

ADVERTISEMENT

Unul dintre sfaturile utile pe care trebuie să le știe gospodinele este faptul că acest produs poate fi păstrat o perioadă bună dacă avem grijă de el și îl curățăm ca la carte. Nicio bacterie nu va mai rămâne pe suprafața sa.

Mai exact, buretele de vase se pune într-un castron adânc și se stropește din abundență cu sare. Ulterior, se toarnă peste el oțet care cu o concentrație de 9%. Se lasă să acționeze în această compoziție timp de 15 minute.

ADVERTISEMENT

Se întoarce produsul și pe cealaltă parte, cea rigidă, și se mai lasă în soluție alte 5 minute. La final se spală foarte bine cu apă curată și este gata să fie folosit din nou.

Trucul se poate efectua o singură dată pe săptămână, dezinfecția sa regulată ajutându-ne să scăpăm de bacteriile pe care le adună de pe vasele murdare.

ADVERTISEMENT

Cum se curăță eficient buretele de vase

Buretele de vase se curăță eficient și dacă este fiert sau dacă este pus în cuptorul cu microunde. Pentru acest truc simplu se udă și se bagă în aparat pentru aproximativ un minut, selectându-se puterea maximă.

În plus, se poate spăla foarte bine și în mașina de spălat vase sau dacă este înmuiat în oțet cu apă pentru o perioadă de cel puțin 10 ore. De asemenea, pentru a nu răspândi bacteriile prin toată bucătăria trebuie să știi că se înlocuiește la fiecare 2 săptămâni, când este rupt sau miroase urât.

ADVERTISEMENT

Totodată, soluția pe bază de înălbitor ajută buretele de vase. Lasă să acționeze timp de un minut și clătește-l foarte bine înainte de a-l folosi.

ADVERTISEMENT
Tags: