Life

De ce este bine să bați din degete. Această practică este cunoscută în medicina tradițională chineză

De ce este bine să bați din degete. Este vorba despre o practică cunoscută de secole în medicina tradițională chinează.
25.10.2023 | 15:49
De ce este bine sa bati din degete Aceasta practica este cunoscuta in medicina traditionala chineza
De ce este bine să bați din degete. Sigur nu știai. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce este bine să bați din degete. Este vorba despre o practică foarte cunoscută în medicina tradițională chineză și folosită de secole.

De ce este bine să bați din degete. Sigur nu știai

Este bine să bați din degete pentru că în acest fel poți să scapi de anxietate, spun specialiștii chinezi. Un studiu recent arătat că doar câteva minute de bătut din degete poate să scadă anxietatea cu o proporție foarte mare.

ADVERTISEMENT

În doar 10 minute, participanții la acest studiu au putut să scape de anxietate. Bătaia din degete se face prin alăturarea degetelor arătător și mijlociu și atingerea anumitor părți ale corpului.

Este vorba despre bărbie, claviculă, frunte sau sprâncene. În medicina tradițională chineză, aceste puncte sunt considerate meridiane prin care curge energia.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost publicat în revista Explore și la el au participat 22 de voluntari de la o universitate din Texas, conform Mirror.

Strategia a fost combinată cu Emotional Freedom Techniques (EFT), adică tehnici de eliberare emoțională și cu refocalizare mentală.

ADVERTISEMENT

Ce este, de fapt, această metodă

EFT, sau Emotional Freedom Techniques, este o formă de terapie alternativă care implică atingerea sau bătutul ușor a anumitor puncte de pe corp, în timp ce te concentrezi mental asupra unei probleme specifice. Această tehnică este cunoscută și sub numele de “tapping” sau “EFT tapping”.

În timpul sesiunilor de EFT, persoana care practică se concentrează mental asupra unei probleme specifice sau a unei emoții negative, exprimând gândurile și sentimentele legate de acea problemă. Exact acest lucru l-au făcut participanții la studiu, care au avut și rezultate bune.

ADVERTISEMENT

Scopul EFT este de a elibera “energia blocată” asociată cu stresul emoțional sau cu anumite probleme.

Practicanții EFT susțin că această tehnică poate ajuta la reducerea anxietății, la gestionarea durerii, la depășirea traumelor emoționale și la îmbunătățirea stării generale de bine.

Partea bună este că specialiștii spun că EFT tapping poate fi efectuat acasă, fără vreun ghid anume.

ADVERTISEMENT