Life

De ce îi place câinelui tău să mănânce iarbă. Ai motive să te îngrijorezi?

Animalele de companie au o serie de obiceiuri ciudate. Câinii, de exemplu, obișnuiesc să mănânce iarbă. Este asta un motiv de îngrijorare? Ce spun specialiștii.
17.12.2022 | 16:08
De ce ii place cainelui tau sa manance iarba Ai motive sa te ingrijorezi
De ce au câinii obiceiul de a mânca iarbă? Explicațiile specialiștilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Oamenii care au câini ca animale de companie sunt conștienți de faptul că aceștia au o serie de comportamente ciudate. Unul dintre acestea este consumul de … iarbă.

De ce au câinii obiceiul de a mânca iarbă? Explicațiile specialiștilor

Când vine vorba de a mânca lucruri ciudate, câinii consumă aproape orice. Un astfel de ”aliment” este iarba. Dacă animalul tău are predispoziția de a ciuguli gazonul atunci când este în aer liber, probabil te întrebi de ce face acest lucru și dacă acest obicei este dăunător.

ADVERTISEMENT

Specialiștii veterinari vin cu o serie de explicații menite să vă ajute să înțelegeți mai bine de ce unor câini le place să consume aceste chestii verzi.

Fiind omnivori, ceea ce înseamnă că pot supraviețui atât pe materie vegetală, cât animală, câinii sunt dispuși să ronțăie anumite plante. Iar iarba tinde să fie cea mai comună.

ADVERTISEMENT

Medicii din domeniu spun că există multe motive pentru care câinii mănâncă iarbă. Deși nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare, comportamentul poate indica faptul că ceva nu este în regulă și trebuie avut în vedere.

Astfel, unii câinii mușcă ocazional din iarbă pentru că încearcă să compenseze o deficiență nutrițională sau o lipsă de fibre adecvate în dieta lor.

ADVERTISEMENT

În cazul în care câinele are probleme cu scaunul sau gazele, fibrele din iarbă pot ajuta la stimularea mișcărilor intestinale, oferind o oarecare ușurare.

Mâncatul de iarbă poate fi, de asemenea, un semn al unei dureri la burtă. Consumul de iarbă îl face pe câine să vomite și să elimine problemele gastrice. Asta îl ajută pe animal să se simtă mai bine.

ADVERTISEMENT

De notat că, dacă este un comportament devenit frecvent, ar putea fi un semn al unei probleme gastrointestinale mai grave, scrie site-ul de specialitate Lone Tree Veterinary Medical Center.

Mai există situațiile în care câinii mănâncă iarbă doar din plictiseală. Fiind mereu disponibilă, iarba oferă un obiect de interes pentru a fi mestecat.

Când ar trebui să fiți îngrijorați de faptul că animalul consumă iarbă

E important de reținut, dacă sunteți proprietarul unui câine, că iarba în sine nu este dăunătoare pentru aceste animale.

Există cazuri rare în care ar putea expune câinele dumneavoastră la boli potențial dăunătoare, de la paraziții intestinali din deșeurile animalelor de companie sau boli bacteriene.

Trebuie să aveți mereu grijă ca animalul să nu mestece iarbă care a fost tratată cu pesticide sau substanțe chimice.

În cazul în care sunteți îngrijorat de comportamentul câinelui dvs. de a mânca iarbă, ar trebui să programați o întâlnire cu medicii veterinari.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie