Life

De ce își acoperă pisicile fața când dorm. Explicația e surprinzătoare

Știi care este motivul pentru care pisicile dorm cu lăbuțele pe față? Clarificarea e uimitoare și vine direct de la specialiști.
24.10.2023 | 07:44
De ce isi acopera pisicile fata cand dorm Explicatia e surprinzatoare
Știi care este motivul pentru care pisicile dorm cu lăbuțele pe față? Clarificarea e uimitoare și vine direct de la specialiști. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce își acoperă pisicile fața când dorm. Explicația e surprinzătoare. Experții au deslușit misterul și au dezvăluit care sunt lucrurile la care trebuie să fie atenți stăpânii dacă felinelor lor au acest obicei surprinzător.

Știi care este motivul pentru care pisicile dorm cu lăbuțele pe față? Clarificarea e uimitoare și vine direct de la specialiști

Știi care este motivul pentru care pisicile dorm cu lăbuțele pe față? Clarificarea e uimitoare și vine direct de la specialiștii care spun că trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte. Cel mai probabil e vorba de o poziție confortabilă pentru animalul tău de companie.

ADVERTISEMENT

De regulă, obișnuisc să recurgă la acest gest pentru că sunt deranjate de razele soarelui, ochii lor fiind foarte sensibili la lumină. Ele simt nevoia să nu fie incomodate, mai ales dacă aleg să doarmă în mijlocul zilei.

Mai mult decât atât, lipsa luminii le face să se odihnească mai bine, chiar dacă sunt cunoscute pentru faptul că adoră căldura. Un alt motiv pentru care dorm cu fața acoperită are legătură cu conservarea căldurii.

ADVERTISEMENT

Potrivit cattitudedaily.com, pisicile își pun labele pe gură și pe nas pentru a-și menține căldura atunci când este frig. Așadar, este modalitatea prin care se izolează termic și se protejează de temperaturile scăzute.

Ele caută întotdeauna locuri călduroase pentru a se odihni. Specialiștii susțin că temperatura ideală pentru pisici este de 29 grade Celsius. Obiceiul mai face trimitere și la un rol de protecție având în vedere că în sălbăticie sunt mereu în alertă.

ADVERTISEMENT

Concret, felinele trebuie să își protejeze teritoriul și să detecteze potențialele pericole. În felul acesta reduc riscul de a fi atacate de prădători sau alte animale. Siguranța felinelor este întotdeauna pe primul loc, mai spun specialiștii.

Pisica și obiceiul de a dormi cu fața acoperită

Totodată, atunci când își acoperă fața pisicile se odihnesc mult mai bine și au somnul mai adânc. Animalele de companie, care trăiesc în medii cu mulți stimuli vizuali, își acoperă fața pentru a limita aceste lumini.

ADVERTISEMENT

Ele pot proveni de la televizorul din casă. Pisicile sunt deranjate și atunci când este foarte multă activitate în locuință, de aceea încearcă să reducă stimulii externi pentru a avea parte de o relaxare plăcută.

Un studiu arată că cele mai multe pisici sunt deranjate de televizor și becuri. În altă ordine de idei, specialiștii mai spun că oricare ar fi comportamentul felinelor acesta poate varia în funcție de personalitate și experiența de viață.

ADVERTISEMENT
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz...
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz trofeul de campion la Wimbledon
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își...
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își schimbe numele. „Prea mulți C”
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi:...
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi: "Nu se face fără"
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul...
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul pe care i l-a transmis soţia lui
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o...
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o au
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare...
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare la Palatul Știrbey