Life

De ce își acoperă pisicile fața când dorm. Explicația e surprinzătoare

Știi care este motivul pentru care pisicile dorm cu lăbuțele pe față? Clarificarea e uimitoare și vine direct de la specialiști.
24.10.2023 | 07:44
De ce isi acopera pisicile fata cand dorm Explicatia e surprinzatoare
Știi care este motivul pentru care pisicile dorm cu lăbuțele pe față? Clarificarea e uimitoare și vine direct de la specialiști. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce își acoperă pisicile fața când dorm. Explicația e surprinzătoare. Experții au deslușit misterul și au dezvăluit care sunt lucrurile la care trebuie să fie atenți stăpânii dacă felinelor lor au acest obicei surprinzător.

Știi care este motivul pentru care pisicile dorm cu lăbuțele pe față? Clarificarea e uimitoare și vine direct de la specialiști

Știi care este motivul pentru care pisicile dorm cu lăbuțele pe față? Clarificarea e uimitoare și vine direct de la specialiștii care spun că trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte. Cel mai probabil e vorba de o poziție confortabilă pentru animalul tău de companie.

ADVERTISEMENT

De regulă, obișnuisc să recurgă la acest gest pentru că sunt deranjate de razele soarelui, ochii lor fiind foarte sensibili la lumină. Ele simt nevoia să nu fie incomodate, mai ales dacă aleg să doarmă în mijlocul zilei.

Mai mult decât atât, lipsa luminii le face să se odihnească mai bine, chiar dacă sunt cunoscute pentru faptul că adoră căldura. Un alt motiv pentru care dorm cu fața acoperită are legătură cu conservarea căldurii.

ADVERTISEMENT

Potrivit cattitudedaily.com, pisicile își pun labele pe gură și pe nas pentru a-și menține căldura atunci când este frig. Așadar, este modalitatea prin care se izolează termic și se protejează de temperaturile scăzute.

Ele caută întotdeauna locuri călduroase pentru a se odihni. Specialiștii susțin că temperatura ideală pentru pisici este de 29 grade Celsius. Obiceiul mai face trimitere și la un rol de protecție având în vedere că în sălbăticie sunt mereu în alertă.

ADVERTISEMENT

Concret, felinele trebuie să își protejeze teritoriul și să detecteze potențialele pericole. În felul acesta reduc riscul de a fi atacate de prădători sau alte animale. Siguranța felinelor este întotdeauna pe primul loc, mai spun specialiștii.

Pisica și obiceiul de a dormi cu fața acoperită

Totodată, atunci când își acoperă fața pisicile se odihnesc mult mai bine și au somnul mai adânc. Animalele de companie, care trăiesc în medii cu mulți stimuli vizuali, își acoperă fața pentru a limita aceste lumini.

ADVERTISEMENT

Ele pot proveni de la televizorul din casă. Pisicile sunt deranjate și atunci când este foarte multă activitate în locuință, de aceea încearcă să reducă stimulii externi pentru a avea parte de o relaxare plăcută.

Un studiu arată că cele mai multe pisici sunt deranjate de televizor și becuri. În altă ordine de idei, specialiștii mai spun că oricare ar fi comportamentul felinelor acesta poate varia în funcție de personalitate și experiența de viață.

ADVERTISEMENT