Life

De ce își trezește pisica stăpânul dimineața devreme. Mulți nu-și dau seama ce vrea să transmită animalul, de fapt

Știi de ce își trezește, de fapt, pisica stăpânul dimineața? Animalul vrea, în realitate, să transmită un mesaj stăpânului său.
06.05.2023 | 09:50
De ce isi trezeste pisica stapanul dimineata devreme Multi nusi dau seama ce vrea sa transmita animalul de fapt
De ce își trezesc pisicile stăpânul dimineața. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

De ce își trezește pisica stăpânul dimineața? Sunt trei motive principale pentru care animalele decid să facă acest lucru. Mulți nu își dau seama ce își doresc acestea sa transmită. Poți chiar să schimbi acest obicei.

De ce își trezește pisica stăpânul dimineața? Puțini oameni le cunosc motive reale

Știai de ce își trezește pisica stăpânul dimineața? Există trei motive de bază pentru care se întâmplă asta. În primul rând, felinele obișnuiesc să învețe programul proprietarului. Astfel, dacă în general obișnuiești să te trezești la ore matinale și să le hrănești, ele vor memora acest lucru.

ADVERTISEMENT

Pe viitor, dacă te confrunți cu această problemă, asigură-te că pisica ta are la dispoziție suficientă hrană pe parcursul zilei. Pe de altă parte, un al motiv ar putea fi acela că pisica ta nu are o rutină zilnică.

În plus, orice pisică apreciază predictibilitatea. Dar dacă revenim la punctul anterior, în momentul în care îți vei învăța animăluțul de companiei să aibă o oră de masă potrivită și pentru tine, nu o să te mai trezească atunci când nu vrei.

ADVERTISEMENT

Al treilea răspuns la întrebarea de ce își trezește pisica stăpânul dimineața este la fel de simplu. Se plictisește, mai ales dacă nu are suficiente jocuri și activități pe parcursul zilei. Dă-i posibilitatea să-și consume energia înainte de somn.

Pisicile dorm și 20 de ore pe zi

Pisicile dorm aproximativ 16 ore pe zi, dar pot ajunge și la 20, așa că ar trebui, totuși, să fii bucuros dacă te așteaptă la ușă când vii acasă sau dacă miaună și își dorește să „vorbiți”. Explicația este că, la bază, felinele sunt prădătoare.

ADVERTISEMENT

De aceea, corpul lor are nevoie de mai multă odihnă, fiind adaptat să economisească energie și să păstreze resursele pentru atunci când e necesar să fie active. De altfel, pot să doarmă pentru puțin timp, ceea ce le permite să rămână vigilente.

În plus, poate fi benefic și pentru stăpân să doarmă cu pisica în pat. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că prezența acesteia face somnul mult mai plăcut și odihnitor. Este important, însă, să se țină cont de câteva aspecte.

ADVERTISEMENT

Nu este recomandat ca cineva să împartă patul cu prietenul blănos dacă se confruntă cu alergii sau dacă pisica nu este curată, deoarece felinele pot fi purtătoare de microbi și paraziți.

ADVERTISEMENT