Life

De ce te așteaptă pisica lângă ușă când vii acasă. Semnificația gestului ei e surprinzătoare

De ce te așteaptă pisica lângă ușă când vii acasă. Ce înseamnă, de fapt, acest gest făcut de animalele noastre de companie.
16.04.2023 | 18:05
De ce te asteapta pisica langa usa cand vii acasa Semnificatia gestului ei e surprinzatoare
De ce te așteaptă pisica lângă ușă când vii acasă. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce te așteaptă pisica lângă ușă atunci când vii acasă. Semnificația gestului ei este una surprinzătoare și puțini știu despre ce este vorva, de fapt.

De ce te așteaptă pisica lângă ușă când vii acasă

Ai o pisică și ai observat că mereu te așteaptă lângă ușă atunci când vii acasă? Poate te-ai întrebat de ce face așa. Astfel, aceste animale de casă au un ceas biologic care le spune ora când trebuie să sosești. dacă ai același program zilnic.

ADVERTISEMENT

Dacă nu și pisica tot te așteaptă mereu la ușă este un semn simplu că ți-a auzit prezența și voia să te întâmpine acasă. Auzul pisicilor este foarte fin, așa că este ne pot auzi pașii de la depărtare sau vocea.

Pisicile ne așteaptă lângă ușă și pentru că sunt dornice să le dăm afecțiune. Acest lucru se întâmplă mai ales după o perioadă mai lungă în care am fost plecați. Sau poate pur și simplu ar vrea ceva de mâncare.

ADVERTISEMENT

Ce arată studiile recente despre comportamentul psicilor

Studiile recente arată că animalele de companie sunt mai receptive la comunicare atunci când stăpânii lor le vorbesc ca unor bebeluși. Știm că mulți își schimbă vocea atunci când vorbesc cu animalele lor de companie. Dar acum s-a dovedit că acest lucru este eficient și pentru comunicare.

Charlotte de Mouzon și colegii de la Universitatea Paris Nanterre au analizat 16 pisici cărora le-au pus diferite înregistrări. Concluzia acesteia a fost simplă, nu trebuie să ne rușinăm că folosim acea voce amuzantă cu pisicile.

ADVERTISEMENT

„Mult timp s-a crezut că pisicile sunt creaturi foarte independente, interesate doar pentru a mănânca și a le oferi adăpost, dar faptul că reacționează în mod specific la stăpânul lor, și nu la oricine li se adresează, susține ideea că sunt atașate.

Sunt dovezi suplimentare care ar trebui să încurajeze oamenii să considere pisicile ca fiind animale sensibile și comunicative.”, a spus aceasta, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT