Life

De ce mănâncă pisica și câinele iarbă. Ce înseamnă acest gest

Motivul pentru care pisica și câinele consumă iarbă. Care este explicația acestui comportament al animalelor de companie.
15.05.2023 | 09:20
De ce mananca pisica si cainele iarba Ce inseamna acest gest
Motivul pentru care pisica și câinele consumă iarbă. Care este explicația acestui comportament al animalelor de companie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce mănâncă pisica și câinele iarbă. Ce înseamnă acest gest și ce arată cercetările realizate de-a lungul anilor în acest domeniu. Medicii veterinari au dezvăluit ce se întâmplă cu animalele de companie care ajung în această situație.

Motivul pentru care pisica și câinele consumă iarbă. Care este explicația acestui comportament al animalelor de companie

Oamenii de știință au explicat care este motivul pentru care pisica și câinele consumă iarbă. Aceștia au spus care este explicația acestui comportament al animalelor de companie care nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți stăpâni au văzut acest obicei în rândul viețuitoarelor, în special primăvara când natura înflorește sau vara. Veterinarii arată că unul dintre motive are legătură cu hiperaciditatea care vine adesea din cauza alimentației nesănătoase.

În această situație animelele de companie își îmbogățesc dieta și reușesc să aibă parte de un echilibru nutrițional complet. Totodată, iarba le aduce patrupedelor fibrele și nutrienții de care au nevoie. În plus, iarba duce la eliminarea bilei prin vomă.

ADVERTISEMENT

Medicii recomandă o porție mică de mâncare dimineața imediat ce câinele și pisica s-au trezit. În felul aceasta bila nu va mai irita mucoasa gastrică pentru că în stomac este deja mâncare și disconfortul este eliminat.

Animalele de companie consumă iarbă și atunci când au o dietă deficitară, adică nu au suficiente vitamine, minerale sau nutrienți în organism. Mâncatul acestor buruieni ajută foarte mult la digestie și la defecare.

ADVERTISEMENT

Câinele și pisica mai smulg iarba și din instinct. În aceeași notă, cercetătorii cred că este vorba de ceva natural pentru că este vorba de o parte din constituția lor genetică. Totodată, animalele fac acest lucru și din plictiseală.

Cum se poate evita acest obicei al animalelor

Oamenii de știință știu cum se poate evita acest obicei al animalelor de companie. Câinele și pisica trebuie ”dresate” să renunțe la mâncatul ierbii atunci când sunt în afara locuinței. În plus, stăpânii trebuie să evite plantele de apartament care pot fi toxice.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca patrupedele să se joace cu jucării adecvate astfel încât să nu bage în seamă buruienile din curte sau din parc. Stăpânii trebuie să țină cont și de dieta recomandată de medicii veterinari.

ADVERTISEMENT