Life

De ce își îngroapă câinii mâncarea, de fapt. Explicația banală pe care mulți n-o știu

Din ce motiv câinii au obiceiul de a-și îngropa mâncarea. Explicația este una banală. Multe persoane nu știu despre acest lucru.
16.04.2023 | 17:18
De ce isi ingroapa cainii mancarea de fapt Explicatia banala pe care multi no stiu
Motivul din care câinii își îngroapă mâncarea. Sursa foto: Descoperă
ADVERTISEMENT

Câinii sunt unele dintre cele mai simpatice animale și de companie în același timp. Mulți oameni îi consideră drept ”cei mai buni prieteni”, datorită devotamentului lor. Indiferent de comportamentul stăpânului, ei îi sunt alături și la bine și la rău. Unii dintre tind să-și îngroape mâncarea pe care o primesc. Iată explicația!

Din ce cauză își ascund câinii mâncarea pe care o primesc de la stăpân

Câinii, la fel ca oamenii, au obiceiuri care mai de care mai bizare și stârnesc semne de întrebare. Acești patrupezi obișnuiesc să ia hrana primită de la stăpân și să fugă apoi cât mai departe, prin curte sau grădina casei, aici începând apoi să sape o groapă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au descoperit faptul că animalului i-a plăcut darul primit și vrea să-l îngroape, pentru vremurile grele, când nu va mai avea ce să mănânce. De asemenea, câinele se poate simți amenințat de un alt patruped prezent în zona în care locuiește cu stăpânul.

Pentru a se asigura că nu îi va fi luat osul de la gură, de exemplu, de către un alt câine, atunci decide să scormonească și să-și îngroape hrana în pământ. Pe lângă asta, se mai spune și că animalul nu are sentimentul de siguranță în mediul în care supraviețuiește. Acordă-i atenție la gesturi!, informează iubimcainii.ro

ADVERTISEMENT

Ce spun psihologii despre comportamentul câinilor

Dr. Victor Chitic, psiholog specializat în comportamentul canin, spune că un câine este folositor omului deoarece îi poate aduce beneficii în sănătatea fizică, psihică și îl ajută să devină mai social. În același timp, prin faptul că trebuie scos la plimbare și ”ne cheamă” la joacă, acest patruped ne pune la mișcare.

Mai mult, câinele contribuie și la reducerea anxietății, provocând râsul stăpânului, prin gesturile sale, îmbunătățește stima de sine și oferă sentimentul de siguranță, deoarece te poate apăra în cele mai dificile situații sau te poate preveni să te ferești de tot ce înseamnă rău.

ADVERTISEMENT

”În mod natural suntem atraşi de animale, pentru că am convieţuit cu ele dintotdeauna. Civilizaţia umană a fost construită pe spatele calului, iar câinii i-au fost omului companioni, paznici şi parteneri de vânătoare. O relaţie armonioasă cu un animal ne aduce beneficii în domeniul sănătăţii fizice, psihice, sociale.

Câinele ne stimulează să facem mişcare zilnic; plouă, ninge, el trebuie scos la plimbare. Ne dă un sentiment de siguranţă, reduce anxietatea, îmbunătăţeşte stima de sine. Individul iese din carapacea sa, devine mai comunicativ şi îşi sporeşte şansele de interacţiune”, a precizat psihologul menționat pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

De ce unii câini atacă omul

Psihologul Victor Chitic explică și de ce unii câinii mușcă oamenii. Agresivitatea lor ar fi redată de unele boli neurologice, dureri sau de deteriorări cognitive, similare cu demența în cazul unei persoane. Suferind de aceste afecțiuni, câinele poate avea impresia că omul încearcă să-l atace sau să-i din bunuri.

ADVERTISEMENT