Life

De ce miaună, de fapt, pisica ta. Ce mesaje vrea să îți transmită. Puțini stăpâni știu

De ce miaună pisica ta. Mesajele pe care felina vrea să ți le transmită. Puțini stăpâni știu motivele din spatele acestui comportament.
31.01.2024 | 11:00
De ce miauna de fapt pisica ta Ce mesaje vrea sa iti transmita Putini stapani stiu
De ce miaună pisica ta și ce vrea să-ți transmită. Sursa foto: Unsplash/Francois Ringuette
ADVERTISEMENT

Care sunt motivele pentru care pisica ta miaună. În general, animalul tău de companie vrea să-ți transmită anumite mesaje. Toți stăpânii de feline trebuie să știe aceste detalii.

De ce miaună pisica ta. Mesajele pe care aceasta vrea să ți le transmită

Atunci când își doresc un animal de companie, multe persoane aleg pisica. La prima vedere, pare un animăluț ușor de îngrijit, însă există anumite aspecte de care stăpânii trebuie să țină cont.

ADVERTISEMENT

De multe ori, pisica încearcă să transmită diverse semnale și se folosește de mieunat pentru a exprima diverse lucruri. Sunt mai multe motive pentru care animalul tău de companie are acest comportament.

Multe pisici obișnuiesc să-și “salute” stăpânii atunci când aceștia ajung acasă. Acestea miaună rapid pentru a te întâmpina deoarece a observat că ai lipsit mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Mieunatul este folosit ca un simplu “Bună”, dar și ca un mod al animăluțului de a te întreba unde ai fost până acum. Atunci când miaună în semn de salut, e bine să mângâi pisica și să-i acorzi câteva minute din timpul tău.

De asemenea, atunci când miaună, s-ar putea ca pisica ta să vrea să-ți atragă atenția. În astfel de cazuri, dacă se plimbă pe lângă tine și miaună, pisica vrea să o mângâi, să te joci cu ea sau să-i oferi o gustare.

ADVERTISEMENT

Cum știi că pisica nu se simte bine

Stresul poate fi un alt motiv pentru care pisica ta miaună excesiv. Dacă există anumite schimbări sau perturbări în mediul animalului tău de companie, atunci ar putea apărea și stresul.

De exemplu, dacă te muți într-o casă nouă, dacă în locuință apare un nou-născut sau chiar un alt animal de companie, pisica se poate simți stresată. În asemenea momente, e bine să-i acorzi felinei mai multă atenție și afecțiune.

ADVERTISEMENT

Pisicile miaună mai mult, mai ales la anumite ore, pentru a-ți transmite că le este foame. Dacă bolul nu are mâncare, atunci poate este timpul pentru o masă, mai ales dacă a trecut ceva timp de la ultima.

Nu trebuie să umpli bolul imediat ce auzi pisica mieunând. În acest fel, felina va ști că, atunci când miaună excesiv, va primi de fiecare dată ceva de mâncare, arată Purina.co.uk.

Mai există și un alt motiv pentru care animăluțul tăi nu se oprește din mieunat. Dacă ți se pare că tonalitatea și frecvența sunetelor pe care le scoate pisica sunt mai ciudate sau dacă aceasta miaună în timpul nopții, atunci s-ar putea să îți transmită că nu se simtă bine.

De multe ori, însă, pisicile nu miaună atunci când au dureri, așa că este dificil de interpretat dacă au sau nu probleme. Dacă ți se pare că ceva este în neregulă, atunci e bine să consulți un medic veterinar.

ADVERTISEMENT