Life

Îți simte pisica lipsa atunci când ești plecat de acasă? Semne care indică faptul că i-a fost dor de tine

Cum îți dai seama dacă felina ta îți duce sau nu dorul când nu ești acasă. Semnele pe care pisicile le transmit stăpânilor
09.01.2024 | 16:23
Iti simte pisica lipsa atunci cand esti plecat de acasa Semne care indica faptul ca ia fost dor de tine
Cum îți dai seama dacă pisicii tale îi este dor de tine. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pisicile sunt unele dintre cele mai comune și populare animale de companie. Cei care își doresc un blănos în viața lor, apelează de foarte multe ori la pisici. Ca orice alt animal, acestea au nevoie de timp și de atenție. Pentru că nu le place să stea prea mult singure, acestea transmit nemulțumirea prin anumite semne.

Cum știi dacă felinei tale îi este dor de tine când nu ești acasă

Pisicile sunt unele dintre cele mai complexe animale. De-a lungul timpului, acestea s-au adaptat și au învățat cum să își câștige locul în viața oamenilor. Însă, nu mulți sunt cei care știu să interpreteze semnele pe care acest animal le transmite.

ADVERTISEMENT

Pisicile sunt extrem de iubitoare și se atașează foarte mult de stăpân. Tocmai de aceea, atunci când rămân pentru foarte mult timp singure, există șansa să devină triste. Deși acest lucru pare greu de crezut, sentimentele lor sunt identice cu ale oamenilor.

Atunci când este lăsată mult timp singura acasă, o pisică poate dezvolta anumite sentimente față de stăpânul ei. În timp ce unele dintre ele abia așteaptă să fie singure și libere, altele preferă compania constantă a stăpânului.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, comportamentul pisicilor a făcut obiectul mai multor studii. Astfel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că pisica își exprimă foarte bine comportamentul. Mai exact, există anumite semne clare pe care le transmite atunci când îi este sau nu dor de stăpân.

Pisicile își pot pierde pofta de mâncare din cauza dorului extrem de stăpânul lor

Surprinzător sau nu, spre deosebire de câini, pisicile nu se atașează atât de repede și de mult de oameni. Tocmai de aceea, comportamentul lor este unul mult mai independent. În plus, chiar și atunci când sunt lăsate singure acasă, dacă au mâncare, nu ajung să le fie dor de stăpân.

ADVERTISEMENT

Acest comportament al pisicilor a fost confirmat de un studiu pe care l-au realizat în 2015 cercetătorii de la Universitatea Lincoln. Însă, există anumite cazuri în care unele pisici creează o conexiune puternică cu stăpânul și își arată sentimentele de dor.

Unul dintre primele semne care atestă că pisicii tale îi este dor de tine atunci când pleci de acasă este afecțiunea exagerată. Potrivit unul studiu efectuat de Public Library of Science și citat de omofon.ro, dacă te întorci acasă și felina de copleșește cu iubire, este evident că ți-a dus lipsa.

ADVERTISEMENT

Un alt semn prin care felinele își manifestă dorul și iubirea față de stăpân este guduratul sau urmărirea acestuia dintr-o cameră în alta. Acest semn mai poate transmite și ca îi este foame sau că vrea atenție de la tine.

Pisicile își pot manifesta dorul față de stăpâni și prin reacții distructive. Se întâmplă, de multe ori, ca atunci când vii acasă să găsești multe obiecte distruse. Ei bine, aceasta poate fi o modalitate prin care pisica ta îți spune că i-a fost dor de tine.

Pisicile sunt extrem de complexe, astfel că, de multe ori, acestea se pot îmbolnăvi din cauza dorului față de stăpân. Felinele care se îmbolnăvesc de îngrijorare refuză, de obicei, prezența altor persoane în jurul lor.

ADVERTISEMENT
Tags: