Life

De ce nu ar trebui să arunci balsamul de păr expirat. Trucul care face minuni cu aceste obiecte

Balsamul de păr te poate ajuta la numeroase treburi casnice. Nu vei mai arunca niciodată produsul de păr după ce a expirat.
08.03.2023 | 14:34
De ce nu ar trebui sa arunci balsamul de par expirat Trucul care face minuni cu aceste obiecte
Trucurile la care poți folosi balsamul de păr expirat. Foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Dacă ți-a expirat balsamul de păr, nu te grăbi să-l arunci. Nu este indicat să-l mai folosești în scopul cu care a fost creat, însă te poate salva în numeroase situații. Trucurile geniale care vor face minuni în gospodărie.

Trucuri geniale la care poți folosi balsamul de păr expirat

Din dorința de a avea un păr sănătos, mătăsos și strălucitor, multe femei dau o avere pe produse de îngrijire. Totuși, uneori nici nu apucă să folosească balsamul de păr sau au găsit ceva mai bun, astfel că acesta expiră înainte de a fi terminat.

ADVERTISEMENT

Iar dacă te afli în această situație, nu te grăbi să arunci balsamul de păr atunci când faci curățenie în baie, pentru că aceasta poate fi folosit la numeroase alte treburi casnice. Există trucuri pe care o să le iubești după prima încercare.

De pildă, balsamul de păr expirat devine ajutor de nădejde în procesul de curățare și igienizare al case, la îngrijirea plantelor de apartament, dar și la lustruirea ustensilelor de bucătărie și nu numai.

ADVERTISEMENT

Cum să obții balsam de rufe din balsamul de păr expirat

Astfel, poți să transformi balsamul de păr expirat într-un unul ideal pentru haine și prosoape de baie iar procesul este unul foarte simplu. Amestecă 400 de ml de apă, cu 100 de ml de balsam și 200 de ml de oțet, iar rufele vor ieși din mașina de spălat moi și parfumate.

Totodată, poți să folosești balsamul de păr și atunci când speli de mână produsele vestimentare mici, precum lenjeria, eșarfele sau colanții. Adaugă puțin produs în vasul cu apă, iar la final usucă-le cu un prosop de bumbac.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei ca praful să nu se mai depună pe frunzele plantelor tale, aplică pe suprafața acestora puțin balsam de par. Acesta va crea o peliculă subțire care, de altfel, va păstra și umiditatea în interiorul frunzei.

Pe de altă parte, dacă ai o pereche de pantofi negri din piele, dar din diferite motive nu vrei să folosești o cremă obișnuită, poți să-i lustruiești cu balsam de păr, folosindu-te de un burete. Vei obține prin această metodă și un strat hidrofug.

ADVERTISEMENT

Iar dacă vrei ca tacâmurile pe care nu le folosești atât de des să nu ruginească, acoperă-le cu un strat subțire de balsam de păr. Ai grijă, însă, să le speli și să le clătești bine înainte de a le folosi.

ADVERTISEMENT
Tags: