Cătălin Scărlătescu a fost invitat la podcast-ul lui Speak recent. Cu această ocazie, juratul Chefi la Cuțite a vorbit despre modul în care își manageriază restaurantul.
Nu a trecut mult timp de la interviul oferit, iar pe internet au apărut mai multe filmulețe în care bucătarul vorbește despre regulile pe care le-a impus angajaților săi.
Pentru fiecare lucru însă, există o explicație cât se poate de logică în opinia juratului de la Chefi la Cuțite.
În primul rând, în restaurantul bucătarului, cu preparate aparte, nu există pauză de masă, iar angajații nu au voie nici cu telefonul mobil. Toți cei care sunt surprinși că fumează în fața restaurantului atunci când vine clientul, sau stau pe telefon, nu au ce căuta în restaurantul său, spune acesta.
De asemenea, pentru cei care vor pauză, Cătălin Scărlătescu le oferă o oră pauză, înainte de a începe munca. Angajații trebuie să stea la ușă și intră înăuntru la muncă după această pauză.
Potrivit acestuia, doar prin aceste reguli se poate obține disciplina într-un mediu de lucru curat și de asemenea, clientul este respectat și el.
”(…) La mine în restaurant nu există telefon mobil la personal, la revedere! Vreți pauză, da? Legal, trebuie să-i țin 9 ore la muncă, o oră pauză.
Bun, vă rog eu frumos să veniți la ora 16.00. Toți veniți, stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți afară ora de pauză și începeți programul cu ora de pauză. (…)
Asta înseamnă disciplină, asta înseamnă muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vine clientul”, a explicat Cătălin Scărlătescu, în clipul video.
În ceea ce privește salariile încasate de angajații săi și la acest capitol, Cătălin Scărlătescu a ajuns să îi uimească pe internauți.
Bucătarul spune că angajații să vor lua doar procent din profitul restaurantului și nu vor avea un salariu fix, așa cum l-a un moment dat s-a întâmplat și în cazul său când lucra pentru altcineva.
”În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente”, a mai spus acesta.