Life

Rețetă de șnițel ca-n restaurantul lui chef Cătălin Scărlătescu. Care este secretul

Rețetă de șnițel. Cum pregătește chef Cătălin Scărlătescu, juratul de la Chefi la cuțite, preparatul culinar.
09.09.2022 | 00:21
Reteta de snitel can restaurantul lui chef Catalin Scarlatescu Care este secretul
Rețetă de șnițel. Cum pregătește Cătălin Scărlătescu preparatul în bucătăria sa. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețetă de șnițel ca-n restaurantul celebrului bucătar și concurent al show-ului America Express. Vedeta de la Antena 1 a dezvăluit abia acum care este secretul pe care se bazează atunci când se apucă de gătit acest fel de mâncare.

Rețetă de șnițel. Cum pregătește Cătălin Scărlătescu preparatul culinar în bucătăria sa

Șnițelul reprezintă un fel de mâncare obținut dintr-o felie subțire de carne care se acoperă cu un amestec de făină și ou, însă chef Cătălin Scărlătescu a descoperit în urmă cu 17 ani o metodă care îl face și mai gustos.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru șnițel: 

  • carne de pui
  • sare, piper
  • condimente și ierburi aromatice
  • unt la temperatura camerei
  • fulgi de porumb cu miere
  • ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare. Cum gătește chef Cătălin Scărlătescu șnițelul:

  1. Puiul se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice
  2. După ce carnea a fost condimentată bine se dă prin untul topit
  3. Bucățile de pui se dau apoi prin fulgii de porumb cu miere care au fost zdrobiți cât mai fin
  4. Carnea este gata pentru a fi prăjită într-o tigaie cu ulei încins
  5. Șnițelul se servește simplu, cu cartofi prăjiți sau cu piure. Poftă bună!
ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu, adevărul despre rețeta sa de șnițel

Cătălin Scărlătescu este unul dintre bucătarii care împărtășește cu oamenii secretele pe care le are în bucătărie. Unul dintre acestea are legătură cu rețeta de șnițel, dar și cum a ratat șansa de a-și breveta invenția.

Mai exact, este vorba de preparatul culinar la care vedeta de la Antena 1 nu se rezumă doar la ingredientele clasice, ci adaugă și fulgi de porumb cu miere. Aceștia oferă o textură crocantă și foarte gustoasă.

ADVERTISEMENT

„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel.

M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.

ADVERTISEMENT

Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi”, a spus chef Cătălin Scărlătescu, potrivit adevarul.ro.

ADVERTISEMENT