Life

De ce nu e bine să arunci șervețele umede în toaletă. Mulți români fac această greșeală

Ai aruncat vreodată șervețele umede în toaletă? Mai bine te gândești de două ori data viitoare pentru că această greșeală poate genera mari probleme.
07.04.2023 | 15:57
De ce nu e bine sa arunci servetele umede in toaleta Multi romani fac aceasta greseala
De ce nu e bine să arunci șervețele umede în toaletă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Când vine vorba de șervețele umede, ar fi bine să fim atenți. Pe eticheta unora dintre ele scrie foarte clar că nu trebuie aruncate în toaletă. De asemena, în unele instituții avem diferite semne care ne spun ce obiecte să nu aruncăm în toaletă.

De ce nu e bine să arunci șervețele umede în toaletă

Și totuși ce se poate întâmpla dacă aruncăm șervețele umede în toaletă? Aceeași regulă se aplică și în cazul dischetelor demachiante. Deși la prima vedere vorbim despre un lucru inofensiv, în timp, probleme se pot aduna și devin destul de grave.

ADVERTISEMENT

Șervețelele umede ne ușurează viața. Acestea miros plăcut și mai mult de atât sunt esențiale pentru o curățare rapidă. Ca să nu mai vorbim și despre șervețelele antibacteriene care de altfel au tot fost la mare căutare în special în perioada pandemiei.

Indiferent de ce scrie pe ambalaj însă, dischetele demachiante, șervețelele umede, dar și prosoapele de hârtie, au compoziții diferite spre deosebire de hârtia igienică. Tocmai din acest motiv, ele nu trebuie aruncate în niciun caz în toaletă. Da, într-adevăr, ele se vor dizolva în apă, după cum spun producătorii.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, durează mai mult ca acest produs să se dizolve. Drept urmare, dacă aruncăm constant șervețele umede ori dischete demachiante în toaletă, țevile s-ar putea bloca. Iar daunele pot fi destul de mari dacă ar fi să ne gândim mai bine.

Fibrele textile cauzează destul de multe probleme în pompele din stațiile de tratare a apelor uzate. Acestea trebuie înlocuite mult mai des, ori reparate, iar costul reparației ajunge să fie suportat ulterior de consumatori, la facturile lunare pe care le primesc la apă.

ADVERTISEMENT

Trucuri care te ajută în îngrijirea toaletei

Astfel dacă nu vrei să ai o factură mai mare la utilități și vrei să nu întâmpini astfel de probleme, cel mai bine scapi de acest obicei. Este recomandat ca dischetele demachiante, dar și șervețelele umede ori hârtia prosop să fie aruncate numai în coșul de gunoi.

La polul opus, ar fi bine să știm ce ce ingredient putem să adăugăm în toaletă. Poate instalatorii nu ne vor spune niciodată, însă sarea are numeroase beneficii pentru instalație. Astfel, poate să ne ferească de eventualele probleme, dar și de costuri ulterioare. 

ADVERTISEMENT

Îți trebuie doar 100 de grame de sare grunjoasă, pe care trebuie să o presari pe marginile toaletei. Mai apoi se lasă să acționeze timp de trei ore, iar toaleta se spală în mod normal. Vei scăpa de petele de calcar și de asemenea, eviți alte probleme și neplăceri la acest capitol.

ADVERTISEMENT