News

De ce nu e bine să bei ceai la plic. Ce s-a descoperit în băutura pe care mulți români o adoră

Descoperiri șocante în ceaiul la plic. Cercetătorii germani au descoperit ingrediente foarte dăunătoare pentru sănătate
21.04.2024 | 10:17
De ce nu e bine sa bei ceai la plic Ce sa descoperit in bautura pe care multi romani o adora
Ingredientele din ceaiul la plic i-a șocat pe cercetători. Ce au descoperit aceștia. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prepararea ceaiului la plic este mai simplă decât cea a ceaiului din frunze, însă o cercetare mai îndeaproape a oamenilor de știință a dezvăluit ce conțin acele plicuri.

Ceai la plic cu insecte

O analiză efectuată în Germania dezvăluie că anumite tipuri de ceai conțin fragmente de insecte în compoziția lor. O echipă de cercetători germani a examinat 40 de varietăți de ceai consumate în întreaga lume și a descoperit că plicurile de ceai conțin sute de amprente genetice provenite de la diferite insecte, cum ar fi gândacii, păianjenii și muștele.

ADVERTISEMENT

Într-un singur plic de ceai verde s-au identificat reziduuri provenind de la nu mai puțin de 400 de specii diferite de insecte. Printre insectele descoperite în compoziția ceaiului se numără gândacii, păianjenii, muștele, puricii, lăcustele, fluturii și altele.

Variețățile de ceai studiate de cercetătorii germani au inclus ceaiul verde, menta și mușețelul, consumate chiar și de populația din România.

ADVERTISEMENT

Ce conțin de fapt pliculețele la ceai

Pliculețele de infuzie aduc cu ele o serie de avantaje, dar și dezavantaje, cum ar fi calitatea inferioară a ceaiului, opțiuni limitate și impactul negativ asupra mediului. În plus, multe dintre acestea conțin substanțe chimice nocive precum epiclorhidrină și înălbitor cu clor, care se pot amesteca în băutura ta de ceai.

Ceaiul este una dintre băuturile cele mai iubite din întreaga lume, apreciat atât pentru gustul și aroma sa, cât și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Cu toate acestea, există motive pe care ar trebui să le luăm în considerare.

ADVERTISEMENT

Multe pliculețe conțin ceea ce este cunoscut sub denumirea de “pulbere de ceai”, care sunt de fapt resturi de frunze de ceai. Aceste particule mai mici pot duce la obținerea unei cești de ceai mai puțin aromate și savuroase în comparație cu ceaiul vrac.

Multe pliculețe conțin particule de plastic, fie în materialul plicului, fie în procesul de sigilare, ceea ce poate duce la eliberarea microplasticelor în ceaiul tău. Optând pentru ceaiul vrac, poți contribui la reducerea poluării cu plastic și eviți riscurile potențiale pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Pliculețele de hârtie sunt adesea tratate cu epiclorhidrină, o substanță găsită și în pesticide, cunoscută pentru provocarea cancerului la animale. Acest compus devine activ în contact cu apa fierbinte. Dacă pliculețele de ceai sunt de culoare albă, există șanse mari să fie tratate cu clor.

Unele pliculețe sunt tratate cu clor sau alte substanțe chimice pentru a le conferi un aspect mai curat. Aceste substanțe pot se pot amesteca în ceaiul tău în timpul infuzării, generând diverse probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT