Life

De ce nu e bine să mănânci covrigi calzi de la patiserie. Mulți români nu știu că produsul nu e deloc sănătos

Motivul pentru care nu e indicat să consumi covrigi calzi de la patiserie. Multe persoane nu știu că acest aliment este periculos.
30.07.2023 | 10:05
De ce nu e bine sa mananci covrigi calzi de la patiserie Multi romani nu stiu ca produsul nu e deloc sanatos
Motivul pentru care nu e indicat să consumi covrigi calzi de la patiserie. Multe persoane nu știu că acest aliment este periculos. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să mănânci covrigi calzi de la patiserie. Mulți români nu știu că produsul nu e deloc sănătos. Un nutriționist ne îndeamnă să nu mai cumpărăm aceste alimente când suntem pe grabă, în special dimineața.

Motivul pentru care nu e indicat să consumi covrigi calzi de la patiserie. Multe persoane nu știu că acest aliment este periculos

Oana Ciuhureanu a vorbit în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN despre motivul pentru care nu e indicat să consumi covrigi calzi de la patiserie. Multe persoane nu știu că acest aliment este periculos.

ADVERTISEMENT

Mai exact, produsul nu este deloc o variantă sănătoasă pentru organismul uman pentru că are circa 300 de calorii și foarte multă sare. Consumat zilnic poate duce la hipertensiune. Din punct de vedere nutrițional este nul.

„Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate, iar o cantitate în exces poate pe viitor să ne dea multe probleme metabolice.

ADVERTISEMENT

Totodată, la fel de bine şi cu diabet pentru că covrigii fac parte dintre alimentele cu indice glicemic mare și ne crește zahărul brusc în sânge, apoi scade la fel de brusc. Cei din simigerii sunt chiar fierți în apă. 

Au zahăr și potențiator de gust și devin mult mai nocivi decât cei făcuți acasă. Deci, să optăm pentru cei făcuți acasă dacă ne poftă. Covrigii creează dependenţă. Această dependență vine de la conținutul de făină, zahăr și sare.

ADVERTISEMENT

Este o combinaţie letală, i-aș putea spune, care dăunează grav pentru sănătate”, a explicat nutriționistul care susține că cei umpluți cu ciocolată sau cu stafide sunt și mai periculoși decât cei cu semințe.

Oana Ciuhureanu, despre alimentele nesănătoase

Un singur covrig este echivalentul a trei felii de pâine. Mai mult, Oana Ciuhureanu îi îndeamnă pe oameni să aleagă o pâine din grâu dur, integrală sau făcută în casă, cu maia, pentru a nu avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, nutriționistul spune că sunt foarte multe alimente nesănătoase pe care românii le consumă fără să cunoască riscurile la care se expun. Printre acestea se numără: gogoșile, clătitele, pateurile și mezelurile vegetale.

ADVERTISEMENT