Life

De ce nu e bine să pui zahăr când prepari castraveți murați pentru iarnă. Multe gospodine fac această greșeală

De ce nu trebuie să pui zahăr atunci când prepari castraveți murați pentru iarnă. Greșeala pe care o fac multe gospodine.
11.10.2023 | 09:08
De ce nu e bine sa pui zahar cand prepari castraveti murati pentru iarna Multe gospodine fac aceasta greseala
De ce să nu pui zahăr la castraveții murați. Sursa foto: Freepik/ azerbaijan_stockers
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care nu e bine să pui zahăr atunci când prepari castraveți murați. Acest ingredient nu este indicat dacă vrei ca totul să-ți iasă ca la carte.

De ce să nu pui zahăr atunci când prepari castraveți murați pentru iarnă

În această perioadă, multe gospodine pregătesc diverse produse pentru iarnă, cum ar fi zacuscă, sos de roșii, gemuri, dulceață, compot și murături. Acestea sunt nelipsite din cămară și sunt perfecte pentru a fi consumate alături de diverse feluri de mâncare.

ADVERTISEMENT

Murăturile preferate de mulți români sunt castraveții. Rețeta este una simplă, dar e bine să cunoști câteva trucuri esențiale atunci când pui aceste legume la murat pentru iarnă.

Castraveții pot rezista cât mai mult timp și se pot menține crocanți până la primăvară dacă ții cont de aceste trucuri. Pentru a se menține cât mai bine, trebuie să renunți la zahăr.

ADVERTISEMENT

Pentru rețeta de castraveți murați, ai nevoie de 5 căței de usturoi, o linguriță de oțet de concentrație 70%, frunze și rădăcină de hrean, precum și de frunze de pomi fructiferi, notează dcnews.ro.

Se pun ierburi și usturoi la baza fiecărui borcan, iar castraveții se așază cu grijă. Peste ei se toarnă apă fierbinte. După câteva minute, apa se transferă într-un vas în care mai pui sare.

ADVERTISEMENT

Oala se pune apoi pe foc, până când lichidul începe să fiarbă, iar atunci se adaugă și oțetul. În borcanele cu castraveți se toarnă soluția obținută, cât încă e fierbinte. La sfârșit, borcanele trebuie înfășurate cu o pătură caldă.

Ce nu trebuie să pui niciodată în murături

Pentru ca murăturile tale să se păstreze bine cât mai mult timp, trebuie să ai mare grijă la ingredientele pe care le folosești. De exemplu, apa de la robinet nu se pune niciodată la murături.

ADVERTISEMENT

Apa de la robinet este dură, lucru care face ca zeama de la murături să nu fie limpede și să le strice aspectul. În cazul în care nu există o altă variantă,  atunci e bine să o fierbi înainte să o pui peste legume. Specialiștii recomandă chiar ca apa să fie fiartă cu o zi înainte de a o utiliza pentru a prepara murături.

Nici sarea de masă nu trebuie adăugată peste legumele pe care le pui la murat. Pentru acestea există o sare specială. Sarea de masă nu este indicată pentru că apa din borcan va arăta tulbure din cauza acesteia.

ADVERTISEMENT
Tags: