Ce să nu pui niciodată în murături? Când vine vorba de prepararea lor, sunt niște reguli clare. Multe gospodine nu țin însă cont de ele, iar mai apoi se pot trezi cu un preparat nedorit.
Nu e deloc dificil să prepari murături. Chiar și așa, sunt niște secrete pe care nimeni nu ți le va spune niciodată. Dacă vrei într-adevăr să dureze cât mai mult și să aibă un gust delicios, acordă o atenție sporită ingredientelor simple.
Spre exemplu, nu pune niciodată în murături apă de la robinet. În cazul în care nu știai, zeama nu va rămâne limpede, iar asta s-ar putea să le strice aspectul. Apa de la robinet este una foarte dură, iar acesta este principalul motiv.
Dacă totuși nu ai o altă alternativă, fierbe-o înainte de a o pune peste legume. Specialiștii recomandă fierberea apei cu o zi înainte, iar mai apoi utilizarea ei în rețeta pentru murături.
Pui sare în murături de obicei? Poate acum când vei afla niște detalii interesante îți vei schima părerea. Specialiștii spun că nu este recomandat să folosim sare de masă la prepararea lor.
În comerț se găsește sare specială pentru murături. Iar aceasta este cea care va menține apa curată. De ce nu e indicată sarea din comerț și ce are deosebit aceasta? Sarea de masă conține un ingredient.
Acesta are ca scop prevenirea formării bulgărilor și menținerea sării fine. Acesta este aditivul care va face apa din borcan să arate tulbure. Și sigur nu îți dorești acest lucru.
O altă greșeală pe care o mai facem când le preparăm este legată de borcane. Poate ai făcut murăturile acum ceva timp și vezi că apa este tulbure, iar când deschizi borcanul observi un miros neplăcut.
De ce se întâmplă acest lucru? Fără să vrei, poate nu ai sterilizat bine borcanele. De asemenea, mai ține cont de faptul că zeama trebuie să acopere în întregime toate legumele, așa că nu lăsa vreo parte neacoperită.
Referitor la depozitare, borcanele cu murături trebuie să stea la loc răcoros. Astfel, contează foarte mult temperatura camerei în care le pui. Dacă este prea cald, sunt șanse mari să apară floarea și mucegaiul într-un timp destul de scurt.