Life

De ce nu e bine să ții vinetele în frigider. Secretul lui Chef Joseph Hadad, cum trebuie păstrate, de fapt

Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum trebuie păstrate vinetele pentru a rămâne delicioase pentru mai mult timp.
20.04.2024 | 22:19
De ce nu e bine sa tii vinetele in frigider Secretul lui Chef Joseph Hadad cum trebuie pastrate de fapt
Chef Joseph Hadad explică de ce nu se pun vinetele în frigider și unde trebuie păstrate / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Odată cu apropierea verii, pofticioșii se gândesc la vinete. Și nici nu au cum să nu o facă, vinetele fiind printre legumele care se pretează la o vastă gamă de rețete. Fie că vorbim de salată de vinete, fie că le punem pe grătar sau le gătim în alte feluri, ele sunt delicioase. Doar că, așa cum spune și Chef Joseph Hadad, trebuie să fim atenți la cum le păstrăm.

De ce nu se pun vinetele în frigider

De cum apar primele vinete la piață, oamenii se înghesuiesc să le cumpere. Doar că, de cele mai multe ori, după câteva zile ajung să fie dezamăgiți de ceea ce au luat de la piață. Dar asta doar dacă nu știu cum să le păstreze pentru a rămâne gustoase.

ADVERTISEMENT

Chef Joseph Hadad a explicat, pe blogul lui, care sunt cele mai bine condiții pentru ca niște vinete să rămână delicioase și proaspete. Iar în opinia reputatului chef, nu trebuie ca vinetele să ajungă la frigider. Dimpotrivă chiar, cel mai bine este să fie păstrate afară.

”Salată de vinete românească sau cele inspirate din Orientul Mijlociu, ca babaganous sau moutabal, vinete la grătar, mousaka de vinete, vinete umplute, și lista de rețete continuă. (…) Dacă tot vreți să faceți o cură de vinete, sau poate că va faceți aprovizionarea pentru salată de vinete de la iarnă, ar fi bine și să știți cum să le păstrați pentru a le prelungi durata de viață până ajung să fie gătite, fără a riscă să se strice sau deshidrateze.

ADVERTISEMENT

Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerĂturi, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro.

Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei. Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo e 3 zile.

ADVERTISEMENT

Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie”, spune Chef Joseph Hadad.

Chef Joseph Hadad spune care e locul ideal pentru vinete

Chef Joseph Hadad susține însă că există un loc ideal în care pot fi păstrate vinetele pe termen lung. E adevărat, nu toată lumea are acces la locul cu pricina, dar se poate improviza cu un pic de imaginație.  Mai ales că, de ani buni încoace, verile sunt din ce în ce mai calde. Așa că trebuie găsit un loc în care temperatura este relativ constantă.

ADVERTISEMENT

”Și temperatura camerei poate fi înșelătoare. Vara, de multe ori bucătăriile ajung să fie foarte încinse. Dacă aveți posibilitatea, să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale”, mai scrie Chef Joseph Hadad.

Vara, mai precizează reputatul bucătar, este perioada ideală pentru o cură de legume. Iar vinetele sunt hrănitoare și foarte sănătoase, având o mulțime de minerale esențiale pentru buna funcționare a corpului. Ele ajută la menținerea unui ritm cardiac stabil și scad colesterolul.

ADVERTISEMENT