Life

Cum să gătești broccoli pentru a fi savuros și delicios. Secretul dezvăluit de Joseph Hadad

Metoda prin care trebuie să prepari broccoli pentru a fi apetisant și plăcut la gust. Pontul pe care îl are chef Joseph Hadad.
16.04.2024 | 18:30
Cum sa gatesti broccoli pentru a fi savuros si delicios Secretul dezvaluit de Joseph Hadad
Metoda prin care trebuie să prepari broccoli pentru a fi apetisant și plăcut la gust. Pontul pe care îl are chef Joseph Hadad. Sursa foto: Instagram / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum să gătești broccoli pentru a fi savuros și delicios. Secretul dezvăluit de Joseph Hadad. Fostul jurat de la MasterChef România susține că această legumă are foarte multe proprietăți pentru funcționarea normală a organismului.

Metoda prin care trebuie să prepari broccoli pentru a fi apetisant și plăcut la gust. Pontul pe care îl are chef Joseph Hadad

Metoda prin care trebuie să prepari broccoli pentru a fi apetisant și plăcut la gust. Pontul pe care îl are chef Joseph Hadad. Celebrul bucătar are mai multe metode de gătire, însă în primul rând fierbe legumele.

ADVERTISEMENT

Vedeta consideră că la acest pas greșesc foarte multe persoane pentru că se rezumă doar la fierbere și le consumă în acest stadiu. În al doilea rând, pentru a nu fi neplăcut broccoliul trebuie mai curând blanșat decât fiert.

Câteva minute în apă sunt suficiente pentru a-și păstra textura crocantă și culoarea verde aprins. În felul acesta devine și mai moale și mai ușor de mâncat. Același efect are loc și atunci când leguma se fierbe la aburi.

ADVERTISEMENT

De această dată bucătarul le recomandă gospodinelor să fie atente și să nu riște să supra-gătească preparatul. Joseph Hadad transmite că broccoli are nevoie doar de câteva minute la abur pentru a fi delicios. Se încearcă cu furculița și nu se lasă să se îngălbenească.

Joseph Hadad, despre felul în care coace broccoli

„O altă metodă gustoasă o reprezintă coacerea. Broccoliul gătit la cuptor va fi mai dulceag. Puteți, așadar, să îl amestecați cu alte legume pentru un ghiveci la cuptor sau să îl faceți gratinat.

ADVERTISEMENT

Metoda care necesită poate cel mai scurt timp de gătire este sotarea, fie clasică, fie stir-fry. În cazul acesta, trebuie să îl tăiați în bucățele mici, astfel încât să se pătrundă repede.

Dar, să nu uităm, totuși, că broccoli poate fi consumat și crud, așa că nu vă sfiiți să îl tocați și să îl presărați în salate sau chiar topping peste paste, de exemplu”, scrie Joseph Hadad pe blogul personal.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, celebrul bucătar le recomandă oamenilor să nu arunce la coșul de gunoi cozile de la broccoli. Acestea au un gust mai molcom decât al inflorescențelor, în timp ce textura este mai crocantă. Înainte de a fi gătite se curăță stratul exterior al tulpinii, la fel ca la sparanghel.

Stratul exterior poate fi puțin ațos și neplăcut, mai ales pentru cei mici. Joseph Hadad obișnuiește să felieze această parte din legumă și să o consume crudă sau pe grătar. Broccoli poate fi ”camuflat” în multe preparate culinare, cum ar fi piureul de cartofi.

ADVERTISEMENT