Life

Joseph Hadad, rețetă pentru cartofi rumeniți perfect la cuptor. Care este secretul bucătarului

Joseph Hadad, rețetă pentru cei mai buni cartofi arămii făcuți la cuptor. Ce truc are fostul jurat de la MasterChef România.
31.03.2024 | 16:29
Joseph Hadad reteta pentru cartofi rumeniti perfect la cuptor Care este secretul bucatarului
Joseph Hadad, rețetă pentru cei mai buni cartofi arămii făcuți la cuptor. Ce truc are fostul jurat de la MasterChef România. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Joseph Hadad, rețetă pentru cartofi rumeniți perfect la cuptor. Care este secretul bucătarului. Renumitul om de afaceri a dezvăluit care sunt ponturile la care apelează atunci când gătește această legumă versatilă.

Joseph Hadad, rețetă pentru cei mai buni cartofi arămii făcuți la cuptor. Ce truc are fostul jurat de la MasterChef România

Joseph Hadad are o rețetă simplă și ușoară pentru cei mai buni cartofi arămii făcuți la cuptor. Ce truc are fostul jurat de la MasterChef România. Vedeta alege întotdeauna cartofi de dimensiuni mici ca timpul de coacere să nu fie unul mare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cartofii mici pot fi repartizați foarte ușor pe porții. Pentru acest preparat bucătarul are nevoie de foarte puține ingrediente, printre care se numără sarea, uleiul de măsline, rozmarinul și usturoiul.

În plus, cheful spune că se pot folosi și alte tipuri de sare cu arome, în funcție de preferințele fiecăruia. Totodată, unul dintre secretele cunoscutului afacerist constă în boiaua afumată care merge perfect cu cartofii copți.

ADVERTISEMENT

Pentru a avea un miez moale și pufos Joseph Hadad recomandă cartofii care au coaja subțire. Mai mult decât atât, fostul jurat de la MasterChef România susține că această rețetă este perfectă pentru perioada postului.

Joseph Hadad, ponturi pentru cartofii la cuptor

„Un artificiu pentru un exterior și mai crocant îl reprezintă făina. Cartofii se ung cu ulei și se așază în tavă. Se amestecă vreo două linguri de făină cu sare și ce alte condimente mai vreți și se presară peste cartofii înveliți în ulei.

ADVERTISEMENT

Vor prinde astfel o crustă aurie delicioasă. Un truc la modă prin emisiunile culinare (și nu degeaba este așa de apreciat!) este strivirea parțială a cartofilor copți”, a notat Joseph Hadad pe blogul personal.

Fostul jurat de la MasterChef România obișnuiește să preseze ușor cartofii din tavă cu ajutorul unui borcan când sunt aproape gata. Ulterior, fosta vedetă de la Pro TV îi unge cu puțin ulei și îi mai lasă puțin la cuptor.

ADVERTISEMENT

În felul acesta cartofii prind acea crustă frumoasă și delicioasă pe care o caută toată lumea. Gustul desăvârșit este dat de procesul de gătire, dar și de ingredientele care se folosesc. Joseph Hadad folosește numai produse de calitate.

ADVERTISEMENT