Life

De ce nu trebuie să mergi niciodată la culcare cu părul ud. Acest obicei îți poate afecta serios sănătatea

Motivele pentru care nu trebuie să mergi la culcare cu părul ud. Acest obicei poate fi foarte periculos pentru sănătatea ta.
14.01.2023 | 21:23
De ce nu trebuie sa mergi niciodata la culcare cu parul ud Acest obicei iti poate afecta serios sanatatea
De ce să nu mergi niciodată la culcare cu părul ud. Sursa foto: Freepik/gpointstudio
ADVERTISEMENT

Un expert a explicat de ce nu trebuie să mergi la culcare cu părul ud. Acest obicei este foarte dăunător pentru podoaba ta capilară și trebuie neapărat să renunți la el.

De ce să nu mergi niciodată la culcare cu părul ud

Atunci când te speli pe cap seara, de multe ori poate nu mai ai dispoziția necesară de a-ți usca părul cu uscătorul sau poate nu vrei să-l deteriorezi din cauza căldurii. Însă acest obicei nu este deloc sănătos pentru părul tău.

ADVERTISEMENT

Un specialist a explicat de ce nu ar trebui să faci niciodată o astfel de greșeală. Max Stephens, de la The Sleep Checklist, a explicat de ce trebuie să evităm să dormim cu părul ud.

Atunci când părul este ud, părul este mai predispus la rupere din cauza faptului că integritatea sa structurală slăbește.

ADVERTISEMENT

Părul poate deveni creț și fragil dacă mergi la culcare fără să-l usuci. Dacă observi schimbări ale podoabei capilare, atunci trebuie să renunți la dormitul cu părul umed. Părul se poate deteriora dacă adormi cu el ud.

“Pe măsură ce vă răsuciți în timpul somnului, părul dumneavoastră este supus la presiune.

Această presiune poate face ca părul să se rupă, iar atunci când părul este umed este mult mai ușor de deteriorat decât dacă ar fi uscat.”, a explicat Max Stephens, potrivit Mirror.

ADVERTISEMENT

Părul ud favorizează dezvoltarea bacteriilor în pat și pe perne. Acest lucru care poate duce la probleme precum acnee și mătreață. În plus, se poate forma și mucegaiul, ceea ce duce la probleme respiratorii.

“Dacă trebuie să mergeți la culcare cu părul ud, ar trebui să investiți în fețe de pernă impermeabile, deoarece acestea vor împiedica umezeala să pătrundă în pernele dvs. și vor împiedica formarea mucegaiului și a bacteriilor dăunătoare.

ADVERTISEMENT

Țesăturile netede cauzează mai puțină fricțiune atunci când vă răsuciți în timpul somnului și, de asemenea, ajută la reținerea uleiurilor naturale din părul dumneavoastră, ceea ce va duce la un păr mai sănătos”, a explicat el.

Alte motive pentru care trebuie să renunți la dormitul cu părul ud

În această perioadă, vremea de afară este destul de rece. Astfel, dacă adormi cu părul ud, există riscul să răcești. Un alt dezavantaj ar fi faptul că vei petrece și mai mult timp aranjându-ți părul a doua zi.

Faptul că nu dai seara drumul la uscătorul de păr nu înseamnă că nu vei avea nevoie de alte dispozitive de coafat dimineața.

“În timp ce pornirea uscătorului de păr poate părea un cost suplimentar de care nu ai nevoie acum, să lași părul să se usuce peste noapte nu numai că este rău pentru tine, dar va dura mai mult timp pentru a-l coafa la loc”, a mai spus expertul.

Max Stephens a mai spus că o altă soluție pentru ca riscurile să fie minime este să reduci dățile în care îți speli părul într-o săptămână.

O altă variantă este să-ți speli părul mai devreme, în timpul zilei, dacă nu vrei să-l usuci cu uscătorul.

Pentru a evita toate problemele, cel mai bine ar fi să te organizezi astfel încât să te speli pe cap cu mai mult timp înainte de culcare.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților