Life

La ce trebuie să te uiți pe etichetă atunci când îți cumperi un șampon. Experții spun că unele ingrediente sunt dăunătoare părului tău

Nu toate produsele pe care le găsim în magazine sunt benefice pentru părul nostru. Experții spun că unele ingrediente pot fi dăunătoare scalpului.
19.11.2022 | 16:18
La ce trebuie sa te uiti pe eticheta atunci cand iti cumperi un sampon Expertii spun ca unele ingrediente sunt daunatoare parului tau
Ce ingrediente prezente în șampon trebuie să evităm pentru a avea un păr sănătos. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În momentul în care ajungi la rafturile supermarketului și te uiți la toate șampoanele din ofertă, poate fi foarte dificil să știi ce să alegi.

Ingredientele din șampon care ajung să ne distrugă părul

Sticlele sunt cât se poate de atrăgătoare, pe etichetă unele ingrediente par tentante, însă cu toate astea, s-ar putea să nu ai rezultatul dorit.

ADVERTISEMENT

Un expert a vorbit despre cum riscăm să ne pierdem părul din cauza alegerilor proaste pe care le facem.

Pentru a ne face părul să arate strălucitor și superb, este posibil să apelăm la produse de styling și șampoane rapide și ieftine din comerț. Dar dacă ne punem încrederea într-un produs greșit, cu substanțe chimice necunoscute, ne putem confrunta și cu mătreață, dar și cu o cădere a părului.

ADVERTISEMENT

Sam Cinkir, CEO al Este Medical Group, unul dintre cei mai mari specialiști în păr și piele, a declarat pentru The Mirror că sunt persoane care nici măcar nu își dau seama că unele produse au în realitate efectul opus când vine vorba de păr.

”Unii oameni nu își dau seama că produsele pe care le folosesc pentru a-și întări coafura și a arăta mai bine au de fapt efectul opus.

ADVERTISEMENT

Produsele de styling pot conține între 15 și 25 de substanțe chimice, iar unele dintre aceste ingrediente pot afecta scalpul, favorizează mătreața și determină căderea foliculilor de păr”, a spus expertul.

Ce trebuie să citim pe eticheta șamponului

Acesta susține că printre substanțele chimice dăunătoare se numără alcoolul izopropilic și propilen glicolul și polietilenul glicol (PEG). Acestea duc la uscarea și ruperea părului, făcând astfel mai mult rău decât bine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt pericol pe care puțini îl știu este că utilizarea unei cantități prea mari de șampon poate avea și ea efecte devastatoare.

“O altă greșeală frecventă este folosirea unei cantități prea mari de produs și supraexpunerea părului la substanțele chimice sau aplicarea prea energică”, adaugă Sam Cinkir, pentru The Mirror.

Alternative pentru șampoanele din comerț

Alte substanțe chimice periculoase pentru păr, dar și pentru scalp sunt Sodium Lauryl Sulfate (SLS) și Laureth Sulfate, care sunt des întâlnite în multe șampoane din comerț.

Atunci când sunt folosite în exces, acestea pot lăsa părul fără uleiurile și proteinele sale naturale, făcându-l vulnerabil la rupere și cădere.

În acest sens, expertul ne recomandă să căutăm ingrediente mai naturale în produsele de îngrijire a părului, cum ar fi uleiul de cocos sau de jojoba.

Acestea pot fi alternative mai blânde și sunt mai bune, dar și mai sănătoase pentru părul nostru.

ADVERTISEMENT