Life

De ce nu trebuie să te dai niciodată cu parfum în păr. Multe femei se expun la acest pericol

De ce este contraindicat să te dai cu parfum prin păr. Ce au descoperit oamenii de știință. Pericolul la care se expun multe femei.
26.04.2023 | 08:56
De ce nu trebuie sa te dai niciodata cu parfum in par Multe femei se expun la acest pericol
Ce arată studiile despre utilizarea parfumului pe par. Sursa foto: Farmacia Catena
ADVERTISEMENT

Multe femei au obiceiul de a-și da cu parfum prin păr, pentru a-i oferi un miros plăcut. Oamenii de știință au analizat de-a lungul timpului acest aspect și au ajuns la concluzii îngrijorătoare pentru ele. La mijloc este vorba despre un pericol foarte mare.

Aplicarea parfumului de corp pe păr, contraindicată de experți

Podoaba capilară este foarte importantă pentru o femeie. Aceasta încearcă să și-o întrețină cât mai frumoasă prin tot felul de produse și ritualuri de îngrijire, însă cu unele dau greș. Cum ar fi datul cu parfum sau mai degrabă unul nepotrivit firelor de păr.

ADVERTISEMENT

Parfumul de corp este aplicat de multe doamne și domnișoare și pe păr, gândindu-se că așa aroma nu se va pierde prea ușor și că vor mirosi excelent o întreagă zi. Studiile demonstrează că acest obicei nu ar mai trebui practicat și să se renunțe la el cât mai rapid.

În urma unor cercetări ale experților de la Food and Drug Administration (FDA) s-a aflat că parfumurile pot deteriora părul. Multe astfel de produse destinate corpului conțin tot felul de substanțe nepotrivite și pentru podoaba capilară, precum alcoolul etilic.

ADVERTISEMENT

Efectele utilizării parfumului de cor pe păr

Aceiași cercetători de la FDA avertizează că alcoolul etilic are ca efect uscarea scalpului, apariția iritațiilor pe acesta, consecințe care pot produce căderea părului. Ca să nu vă confruntați cu astfel de probleme, ar fi bine să vă cumpărați un spray special pentru podoaba capilară.

Un alt produs util pentru păr și care-i poate oferi și un miros plăcut este șamponul uscat. Acesta are și capacitatea de a împrospăta firele, în cazul în care nu ai avut timp să te speli pe cap sau faci acest lucru mai rar din dorința de a nu pierde prea mult păr.

ADVERTISEMENT

Cum să-ți îngrijești corect părul

Dacă te confrunți cu un păr deteriorat, în urma utilizării unui parfum sau din alte motive, poți apela la unele rutine sănătoase, precum măștile sau o hrană cu vitaminele necesare. Masca formată din gălbenuș de ou, ulei de ricin, puțină zeamă de lămâie și vitamina A nu doar că îți va hrăni firele, dar va acționa la rădăcina și va contribui la creștere.

De asemenea, uleiul de cocos este iar foarte util în avea un păr cât mai mătăsos. Acesta se poate aplica direct pe fire, de sus în jos sau în combinație cu ulei de ricin, de argan sau de lavandă. Rezultatele nu vor întârzia să apară după 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Măștile precizate se pot aplica o dată la două săptămâni. În ceea ce privește alimentația, în urma consultării unui medic, puteți lua suplimente alimentare sau vă puteți ”culege” direct resursele din pește, carne de curcan, produse din soia sau nuci. Nu strică să beți din când în când și un suc natural, făcut acasă, din diferite legume sau fructe.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are...
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are în România! Tocmai a încasat milioane de euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Un nou ITP pe capul șoferilor. Amenzile sunt uriașe
Un nou ITP pe capul șoferilor. Amenzile sunt uriașe
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii