Life

De ce pisica își freacă capul de stăpân. Gestul care transmite o mare afecțiune

Care este motivul pentru care pisica își masează capul de oameni. Fapta felinei te trimite cu gândul la iubire și delicatețe.
27.09.2023 | 23:15
De ce pisica isi freaca capul de stapan Gestul care transmite o mare afectiune
Care este motivul pentru care pisica își masează capul de oameni. Fapta felinei te trimite cu gândul la iubire. Sursa foto: pawtracks.com
ADVERTISEMENT

De ce pisica își freacă capul de stăpân. Gestul care transmite o mare afecțiune. Ce explicații au specialiștii despre animalul tău de companie care adoră să se joace și să aibă mereu în preajma sa tot felul de jucării.

Care este motivul pentru care pisica își masează capul de oameni. Fapta felinei te trimite cu gândul la iubire

În cele ce urmează FANATIK îți spune care este motivul pentru care pisica își masează capul de oameni. Fapta felinei te trimite cu gândul la iubire chiar și atunci când își atinge obrajii de stăpân sau de anumite obiecte din casă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă o persoană își apropie fruntea de capul ei este o modalitate de a fi însemnat de felină. Toate aceste mici gesturi o fac să creadă că îi aparții și fac asta numai cu persoanele pe care le iubesc și care se joacă cu ele.

Pot face acest lucru și cu alte animale. Comportamentul acesta învățat și transmis de la mamă la pui. Totodată, pisica face acest pas și ca semn de marcare a teritoriului, de acceptare în grup sau de salut și adorație.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, stăpânii pisicilor mai trebuie să știe că frecarea capului este folosită și pentru a obține informații, mai ales că ele se bazează foarte mult pe simțul olfactiv. Un alt gest de iubire făcut de feline este atunci când stau cu burta în sus pentru a fi mângâiate și alintate.

Cum își exprimă sentimentele pisicile

Pisicile își exprimă sentimentele și printr-unul dintre cele mai comune gesturi, și anume torsul. Recurg la acest lucru atunci când sunt relaxate sau când le place ceva, de aceea auzi frecvent zgomotele scoase de ele.

ADVERTISEMENT

În momentul în care animalele își deschid pernuțele și unghiile încep să își fac apariția înseamnă că se simte relaxate și iubite. Asta se întâmplă cel mai adesea când sunt mângâiate de stăpâni sau de alte persoane.

E foarte important să interpretezi această frământare ca pe un gest de adorație. Fericirea pură este exprimată extrem de bine și atunci când pisica găsește partenerul de joacă ideal, care știe cum să o alinte.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mieunatul este un alt gest care nu trebuie să-l îngrijoreze pe stăpân chiar dacă este unul neîntrerupt. Felina mai poate face aceste vocalize când interacționează cu oamenii care au timp să le asculte.

ADVERTISEMENT