Life

De ce să nu dormi niciodată cu ușa deschisă la dormitor. Sfaturi esențiale care îți pot salva viața

Știai că nu e bine să dormi cu ușa deschisă la dormitor? Dacă ai acest obicei, mai bine te gândești de două ori de acum înainte.
24.09.2023 | 16:20
De ce sa nu dormi niciodata cu usa deschisa la dormitor Sfaturi esentiale care iti pot salva viata
De ce să nu dormi niciodată cu ușa deschisă la dormitor. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată că nu e bine să dormi cu ușa deschisă la dormitor? Multe persoane au un astfel de obicei din diferite motive. Adevărul este însă că poate deveni un pericol.

De ce să nu dormi niciodată cu ușa deschisă la dormitor

Un studiu realizat recent în Statele Unite ale Americii de Organizația pentru Știința Siguranței UL arată cât de periculos parte fi să dormi cu ușa deschisă la dormitor. De cealaltă parte, dacă alegem să ținem ușa închisă, în anumite situații, putem să ne salvăm viața.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, fiecare persoană are obiceiurile sale înainte de culcare. De unele lucruri ar fi bien să fie analizate din mai multe perspective. Mai devreme sau mai târziu ne-ar putea fi de mare ajutor.

În cadrul studiului menționat anterior, cercetătorii au aflat că 60% dintre participanți preferă să doarmă cu ușa deschisă la dormitor. Asta în condițiile în care nu este o alegere tocmai înțeleaptă.

ADVERTISEMENT

De ce să nu dormi cu ușa deschisă la dormitor niciodată? Deși poate nu ai luat în calcul acest detaliu, în cazul unui incendiu, poți fi în mare pericol. Dacă focul se extinde, iar ușa dormitorului e deschisă, focul se răspândește mai repede.

Ușa închisă de la dormitor menține energia pozitivă

În general, spun cercetătorii, ușile închise și ferestrele întârzie răspândirea focului, dar și a fumului în încăperile respective. Iar un alt motiv pentru care trebuie să îți închizi ușa de la dormitor e legat de siguranță.

ADVERTISEMENT

Dacă ți-e teamă de hoți, ușa închisă este importantă. Dacă auzi sunete suspecte în casă ai timp să suni după ajutor, poți să ieși pe geam, sau, de ce nu, poți să te și ascunzi.

Și nu doar din motive de siguranță ar trebui să ții ușa închisă la dormitor. Și experții Feng Shui spun că acest obicei nu trebuie să lipsească din viața unei persoane, dacă se dorește o viață mai liniștită.

ADVERTISEMENT

Se spune că dacă ai ușa închisă în timp ce dorim, energia pozitivă din încăpere rămâne acolo, iar cea negativă nu poate intra. Astfel, poți să te trezești mult mai calm și liniștit a doua zi.

ADVERTISEMENT
Tags: