Life

Greșeala pe care mulți români o fac zilnic înainte de somn. Medicul Vlad Ciurea: „Nu mai ajunge sânge în creier”

Greșeala pe care mulți români o fac zilnic, pe timp de seară. Trebuie să se pregătească de culcare, dar pot comite această eroare ce le face rău.
01.09.2023 | 14:05
Greseala pe care multi romani o fac zilnic inainte de somn Medicul Vlad Ciurea Nu mai ajunge sange in creier
Greșeala pe care mulți români o fac zilnic. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Greșeala pe care mulți români o fac zilnic înainte de somn. Medicul Vlad Ciurea ne învață de nu ar trebui să facem pentru că ne provocăm singuri rău.

Greșeala pe care mulți români o fac zilnic. Ce nu ar trebui să faci înainte de somn

Medicul Vlad Ciurea a avertizat cu privire la o greșeală pe care mulți români o fac înainte de culcare. Este vorba despre cantitatea de mâncare consumată înainte de a merge la somn.

ADVERTISEMENT

Mulți au obiceiuri de a avea o în adevărat festin pe timp de seară și la scurt timp să se culce. Nu este nimic mai greșit decât atât, a explicat medicul.

Dacă avem stomacul prea încărcat, organismul nostru nu mai poate funcționa așa cum trebuie. Au de suferit inclusiv creierul și inima. Cu burta plină, sângele nu mai ajunge la creier.

ADVERTISEMENT

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.  

Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani!”, a spus medicul.

ADVERTISEMENT

Până la ce oră ar trebui să mai mâncăm. Ce să avem la cină

Tocmai de aceea, specialistul ne recomandă să avem mese copioase doar până la ora 19:3, pentru că apoi riscăm să ne facem rău. De asemenea, el a recomandat ca seara să mâncăm mâncare de tip mediteraneană, adică pește și salate.

În acest fel, nu numai că vom fi mai fericiți când  ne trezim a doua zi, ar vom avea și o viață mai sănătoasă.

ADVERTISEMENT

„Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a transmis neurochirurgul Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT
Tags: