Life

De ce să nu pui niciodată frișcă în cafea. Cele două ingrediente care pot fi periculoase pentru organismul tău

Care sunt cele mai periculoase ingrediente care pot fi puse în cafea. Mulți români fac astfel de alegeri, fără să știe cât de dăunătoare sunt pentru organism.
26.02.2024 | 19:17
De ce sa nu pui niciodata frisca in cafea Cele doua ingrediente care pot fi periculoase pentru organismul tau
Care sunt cele mai periculoase ingrediente pe care mulți români le pun în cafea. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cafeaua este una dintre cele mai populare și cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Milioane de oameni își încep ziua savurând o ceașcă de cafea. De-a lungul timpului, cafeaua tradițională a început să capete alte forme și să fie servită cu frișcă sau cu alte ingrediente ”minune”. Însă, pe cât de gustoase pot fi acestea, pe atât de periculoase pot deveni pentru organism.

Cele mai dăunătoare ingrediente pe care multă lume le pune în cafea

Aproape că nu există persoană care să poată rezista unei cești de cafea. Indiferent că este consumată în forma ei pură, cu lapte sau cu frișcă, această băutura miraculoasă este pe placul a milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, oamenii au început să asocieze din ce în ce mai mult cafeaua cu doza de energie de care au nevoie în fiecare zi. Așa se face că o mare parte din populație nu își începe ziua până nu savurează o ceașcă de cafea.

Din milioanele, poate chiar miliardele de băutori de cafea, puțini sunt cei care știu când aceasta poate deveni dăunătoare organismului. Anumite ingrediente pe care multe persoane le pun în cafea reprezintă un adevărat pericol pentru sistemul digestiv.

ADVERTISEMENT

Unul dintre ingredientele cele mai populare atunci când vine vorba de servirea cafelei este frișca. Multe persoane aleg să pună puțină frișcă în cafea pentru a-i schimba gustul. În ciuda faptului că dă o notă aparte cafelei, frișca poate fi dăunătoare organismului, mai ales dacă este consumată frecvent.

De obicei, frișca pe care mulți aleg să o pună în cafea este din comerț. Puțini sunt cei care citesc etichetele sau ambalajele ei, dar, printre ingrediente se află și aditivi periculoși. Printre cei mai dăunători pentru organism se numără conservanții, emulgatorii și aromele artificiale.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă înlocuirea zahărului din cafea cu îndulcitori naturali

La fel de periculos pentru sănătatea organismului este și zahărul. Pentru că foarte puține persoane tolerează cafeaua neîndulcită, acestea tind să apeleze la zahăr. Pe lângă faptul că zahărul poate schimba foarte mult gustul cafelei, poate fi dăunător organismului uman.

Specialiștii au recomandat mereu consumul moderat de zahăr. Consumat zilnic, în cantități excesive, zahărul poate provoca anumite dezechilibre ale bacteriilor intestinale. Ba mai mult, zahărul consumat în exces poate provoca sindromul colonului iritabil, dar și boala inflamatorie intestinală.

ADVERTISEMENT

Persoanele care nu pot consuma cafea fără zahăr, au la îndemână alte variante mult mai bune. În loc de a pune zahăr în cafea, se poate opta pentru îndulcitori naturi, precum siropul de arțar sau mierea. Însă, acestea trebuie și ele consumate în cantități moderate.

De asemenea, este foarte importantă conștientizarea diferenței dintre o cafea de specialitate și o cafea ”comercială”. De cele mai multe ori, cafeaua de specialitate este foarte bună și are un gust intens, fără a mai fi nevoie să se adauge alte ingrediente în ea.

ADVERTISEMENT
Tags: