Life

De ce să nu ții niciodată un pahar de apă lângă tine când dormi. Ce se întâmplă în timpul nopții, de fapt

Motivul pentru care nu este bine să ții niciodată un pahar de apă lângă pat pe timpul nopții. Riști să te îmbolnăvești.
21.07.2023 | 17:08
De ce sa nu tii niciodata un pahar de apa langa tine cand dormi Ce se intampla in timpul noptii de fapt
De ce nu este bine să ții un pahar de apă pe noptieră. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Riscul neașteptat la care te expui atunci când alegi să ții un pahar de apă lângă pat pe timpul nopții. Deși o faci pentru a-l avea la îndemână în cazul în care îți este sete, află că ai șanse reale să te îmbolnăvești. Care este explicația.

După ce vei afla asta, nu vei ține niciodată un pahar de apă lângă pat. Ce se întâmplă pe timpul nopții

Pe timpul nopții, mulți oameni aleg să păstreze un pahar de apă pe noptieră, pentru a-l avea la îndemână atunci când se trezesc din somn. Dacă și tu ai făcut asta măcar o dată, cu siguranță ai observat că dimineața gustul apei era unul diferit.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmplă pentru că, în contact cu aerul, apa poate fi contaminată cu diferite bacterii și microbi, ceea ce o face un adevărat pericol pentru sănătate. În plus, există și o explicație spirituală pentru care ar trebui să renunți la acest obicei.

Conform specialiștilor, în timpul somnului eliberăm toate energiile negative acumulate pe timpul zilei, iar apa are capacitatea de a le absorbi. Astfel că atunci când o vei bea, te vei încărca din nou cu aceeași negativitate, simțind că te învârți într-un cerc vicios.

ADVERTISEMENT

Dacă totuși ți se face sete pe timpul nopții, păstrează pe noptieră un pahar acoperit și o sticlă de apă, pe care să o torni exact în momentul în care o bei. În acest mod evitând orice risc la care te-ai putea expune.

Când este bine să bei apă

Totodată, este foarte bine să bei un pahar cu apă înainte de culcare, acest obicei având multiple beneficii pentru sănătate și contribuind la eliminarea toxinelor din organism. Iar atunci când este consumat imediat după ce te-ai trezit, te va ajuta reglarea tranzitului intestinal.

ADVERTISEMENT

Un al moment în care este bine să bei este cu o oră sau cu 30 de minute înainte de masă. Digestia ți se va îmbunătăți considerabil. În plus, este un truc bun și pentru cei care vor să piardă kilogramele în plus, deoarece se vor simți sătui mult mai repede.

Este esențial să consumi un pahar de apă înainte și după ce ai făcut sport. Deoarece atunci când depui efort pierzi fluide din corp și este foarte important să te hidratezi suficient pentru a reface echilibrul ei în organism.

ADVERTISEMENT

De asemenea, atunci când te simți obosit, stresat sau nu ai energie pentru nimic ori te confrunți cu dureri de cap, încearcă să bei un pahar de apă, deoarece toate acestea pot fi cauze ale deshidratării, scrie

ADVERTISEMENT