Life

De ce să pui sare în chiuvetă. Vechea metodă a instalatorilor care încă dă rezultate

Motivul pentru care instalatorii foloseau în trecut sare pentru chiuvetă. E un truc simplu și de mare ajutor în gospodărie.
03.02.2023 | 21:03
De ce sa pui sare in chiuveta Vechea metoda a instalatorilor care inca da rezultate
Motivul pentru care instalatorii foloseau în trecut sare pentru chiuvetă. E un truc simplu și de mare ajutor în gospodărie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce să pui sare în chiuveta de acasă. Vechea metodă a instalatorilor care încă dă rezultate. Descoperă în rândurile de mai jos cât de util este acest ingredient care se găsește cu mare ușurință în toate bucătăriile.

Motivul pentru care instalatorii foloseau în trecut sare pentru chiuvetă. E un truc simplu și de mare ajutor în gospodărie

Sarea de bucătărie nu este doar un condiment de bază în alimentație și un conservant perfect pentru legume, ci și un ingredient perfect pentru desfundarea țevilor înfundate de la chiuvetă, din bucătărie sau baie.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de această neplăcere este să apelezi la un truc pe care îl foloseau instalatorii în trecut. Toarnă acest produs în chiuvetă și lasă să acționeze până peste noapte sau măcar câteva ore.

Grăsimea din interior se va dizolva cu ajutorul apei, cel puțin doi litri. Aceasta trebuie să fie fierbinte pentru a acționa ca la carte și pentru a te scăpa pentru o perioadă lungă de problemele pe care le ai cu țevile.

ADVERTISEMENT

Unele gospodine obișnuiesc să adauge pe lângă sare și un pahar de oțet sau zeamă de lămâie. Combinația dintre acestea produce o reacție chimică care duce la desfundarea chiuvetei tale.

Soluții pentru desfundarea chiuvetei din bucătărie

De asemenea, bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor când țevile de la chiuvetă sunt încărcate de grăsimea de la vase. Ai nevoie de 100 de grame din acest praf minune, 75 ml de oțet și 20 ml de soluție de spălat vase.

ADVERTISEMENT

Se amestecă cele trei ingrediente și se toarnă în chiuvetă, împreună cu puțină apă caldă. La final se lasă să acționeze pentru câteva ore și se mai toarnă apă fierbinte care ajută la îndepărtarea depunerilor existente.

Sucul acidulat este o altă substanță folosită adesea de gospodine. Această băutură se toarnă împreună cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu direct în scurgerea de la chiuvetă și se lasă să acționeze cel puțin o oră. Se toarnă apoi 2 litri de apă clocotită.

ADVERTISEMENT

Orice urmă de blocaj pe țeavă se va elimina dacă pui în aplicare una dintre metodele de mai sus. Tu pe care ai încercat-o deja?

ADVERTISEMENT
Tags: