Life

De ce să pui un singur cartof în sarmale. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să-l știe

De ce să pui un singur cartof în sarmale. Trucul genial pe care toate gospodinele trebuie să îl știe. Toți bucătarii îl folosesc.
24.11.2023 | 16:09
De ce sa pui un singur cartof in sarmale Trucul genial pe care orice gospodina trebuie sal stie
De ce sa pui un cartof atunci când faci sarmale. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Multe gospodine se pregătesc să facă cele mai delicioase sarmale pentru masa de Crăciun. Dar pentru a ieși și mai gustoase, poate fi adăugat un ingredient secret. Toți bucătarii profesioniști cunosc acest truc.

De ce să pui un cartof în sarmale

Când vine vorba de sarmale, fiecare gospodină are rețeta ei. Mulți spun că cele mai bune sunt cele făcute din carne de porc și vită, dar nici cele de pui sunt la fel de delicioase, în funcție de preferințe.

ADVERTISEMENT

Totodată, exista și sarmale de post, numai bune pentru această perioadă. Totuși, există un truc secret al bucătarilor care fac ca sarmalele să fie cu adevărat gustoase.

Este vorba despre un cartof ras sau puțină pâine înmuiată în apă și stoarsă. Amestecul se face dintr-un kilogram de carne, la care se adaugă o ceșcuță de orez, trei cepe potrivite, dar și puțină afumătură.

ADVERTISEMENT

Totodată, dacă varza folosită este mult prea sărată, atunci un cartof va fi de mare ajutor, căci acesta absoarbe sarea. Iar dacă vrei ca preparatul să aibă un gust asemănător cu cele turcești, poți să adaugi în compoziție mărar, piper şi scorţişoară.

Ingredientul cu care să nu le combini

Chiar dacă sarmalele sunt nelipsite de pe masa de sărbători și adesea ele sunt combinate cu mămăligă, nutriționistul Mihela Bilic a recomandat ca aceste două preparate să nu fie asociate.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a afirmat că această combinație le-ar putea aduce câteva kilograme în plus celor ce o consumă. „Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.

Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.

ADVERTISEMENT

Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a dezvăluit Mihaela Bilic pe contul său de Instagram despre asocierea dintre sarmale și mămăligă.

ADVERTISEMENT
Tags: