Life

De ce se așează câinele pe locul tău după ce te ridici. Semnificația gestului te va surprinde

Motivul pentru care câinele se așează în locul tău atunci când te ridici. Explicația surpinzătoare la care puțini se așteaptă.
21.11.2023 | 16:11
De ce se aseaza cainele pe locul tau dupa ce te ridici Semnificatia gestului te va surprinde
De ce se așează câinele în locul tău atunci când te ridici. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Gestul unui cățel care îți ia locul imediat ce te-ai ridicat din pat, de pe canapea sau de pe scaun este de-a dreptul înduioșător. Mulți se topesc în fața acsestei imagini, dar explicația este și ea una profundă.

De ce câinele se așează în locul tu atunci când te ridici

Te-ai întrebat vreodată de ce câinele se pune în locul tău atunci când te ridici? Gestul este unul care le topește inimile stăpânilor, însă puțini știu de ce animalele au acest comportament.

ADVERTISEMENT

Explicațiile sunt multiple. Cățelul îți poate lua locul pentru a-și arăta iubirea, dar și pentru a-l proteja. Astfel că, dacă patrupedul a fugit imediat pe perna ta după ce te-ai ridicat din pat arată că te iubește și că are nevoie de afecțiunea ta.

Totodată, acesta îți transmite și că are încredere în tine și se simte confortabil atunci când ești prin preajmă. În plus, un cățel simte nevoia să-i protejeze pe cei pe care îi iubește.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, când câinele îți ia locul poate fi modul său de a-ți transmite că vrea să te protejeze, mai ales dacă face parte dintr-o rasă de pază. Însă, specialiștii spun că fiecare câine are un comportament diferit.

Ce spune poziția de dormit a câinelul despre starea lor

Dacă ești îngrijorat de comportamentul câinelui tău, poți apela la un specialist. Însă, câinii sunt animale inteligente și, de obicei, prin ceea ce fac transmit mesaje importante stăpânilor.

ADVERTISEMENT

Peter Neville, expert în comportamentul animalelor, a explicat că acestea își aleg pozițiile în care dorm în așa fel încât să se simtă confortabil și în siguranță lângă oamenii lor.

Deci, dacă animalul se strecoară lângă genunchii stăpânului atunci când acesta doarme pe o parte, înseamnă că poate lăsa toată responsabilitatea pe urmele celui care îl îngrijește, scrie dcnews.ro. 

ADVERTISEMENT

În concluzie, dacă acorzi puțină atenție gesturilor pe care animăluțele tale le fac atunci când ești prin preajmă, dar și când pleci, vei înțelege multe despre felul în care ele iubesc sau gândesc.

ADVERTISEMENT