Life

Top 3 cei mai inteligenți câini din lume. Au o personalitate aparte. Surpriză mare pe locul doi

Top 3 cei mai inteligenți câini din lume. Aceștia au o personalitate aparte și sunt foarte deștepți. Ce animal este pe locul al doilea.
10.11.2023 | 15:54
Top 3 cei mai inteligenti caini din lume Au o personalitate aparte Surpriza mare pe locul doi
Top 3 cei mai inteligenți câini din lume. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Top 3 cei mai inteligenți câini din lume. Aceștia au o personalitate aparte. Iată care este surpriza de pe locul al doilea!

Top 3 cei mai inteligenți câini din lume

Pe locul trei în topul celor mai inteligenți câini din lume este ciobănescu german. Acesta este un câine foarte docil și care poate învăța extrem de rapid comenzile primite.

ADVERTISEMENT

Este un câine atât de inteligent încât repetarea comenzilor de trei până la cinci ori este suficientă pentru ca animalul să înțeleagă și să reproducă ce i se cere.

Sunt adesea folosiți în diverse roluri în filme, inclusiv în forțele de poliție și armată, datorită capacităților lor de antrenament și dedicației față de stăpân.

ADVERTISEMENT

Ce alte rase mai sunt foarte deștepte. E surpriză pe locul doi

Surpriză poate pentru mulți, pudelul este și el în topul celor mai deștepte animale. Este un câine răbdător la toate dorințele stăpânului și nici nu se supăra dacă acesta greșește.

Este mai posibil să facă ceea ce vrei tu când are ceva în schimb ce-i poți oferi. Învață repede comenzile dar s-ar putea să le execute doar când își dorește. Sau din nou, când are ceva de câștigat. Nu degeaba este un câine așa deștept, ci ca să-i fie și de folos!

ADVERTISEMENT

Pe primul loc în topul celor mai deștepți câini este Border Collie. I se mai spune și Einsteinul canin. Este foarte deștept și dornic să învețe orice comenzi noi.

Pentru el, învățatul este un joc și se distrează atunci când trebuie să învețe noi comenzi, pe care după trei repetări le-a și învățat. Cele mai grele comenzi sunt foarte la ureche pentru câinii din această rasă.

ADVERTISEMENT

De fapt, se vede că îi place și poate să execute comenzile doar la un mic gest la stăpânului sau uitându-se la el și citindu-i reacțiile, fără să mai fie nevoie de comanda propriu-zisă. Are nevoie de multă mișcare, circa trei ore pe zi.

ADVERTISEMENT