News

De ce și-a tras mâna Papa Francisc atunci când un român a vrut să o sărute. Explicația este uimitoare

31.05.2019 | 14:22
De ce sia tras mana Papa Francisc atunci cand un roman a vrut sa o sarute Explicatia este uimitoare

Un român a vrut să îi sărute mâna lui Papa Francisc în semn de apreciere și respect, după ce a ieșit de la Palatul Cotroceni, acolo unde s-a văzut cu președintele României, Klaus Iohannis, și unde cei doi au ținut discursuri care militează pentru pace și unire între semeni. Papa Francisc și-a tras mâna când cineva a vrut să o sărute și nu este prima oară când se întâmplă asta.

Papa Francisc și-a retras mâna și are o explicație pentru asta

Mulți ar spune că este un gest discutabil și că pentru cei care vor să îi sărute mâna ar fi umilitor, însă însuși Papa Francisc a explicat la un moment dat de ce face asta după ce niște imagini similare cu mai mulți enoriași vrând să îi pupe mâna s-au viralizat pe Internet undeva prin luna martie a acestui an, înainte de sărbătorile pascale.

În Biserica de la Loreto, Papa a fost filmat când și-a tras mâna de mai multe ori în momentul în care enoriașii au dorit să o pupe. Alessandro Gisotti, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a transmis mesajul Papei după ce acel videoclip a fost difuzat în toate media și a spus că Sanctitatea Sa preferă să îmbrățișeze oamenii în loc să fie pupat.

”Papa nu a permis sărutul inelului din motive de igienă. Îi place să îmbrățișeze oamenii”

“Papa mi-a spus că nu a permis sărutul inelului la Loreto din motive de igienă. Nu pentru sine, ci pentru a evita contaminarea atunci când sunt cozi lungi de persoane. Lui, personal, îi place să îmbrăţişeze oamenii”, este explicația dată de Gisotti, care s-a consultat cu Suveranul Pontif înainte de a o oferi publicului.

Papa Francisc a ajuns astăzi în România, în jurul orei 11 și 30 de minute, pe Aeroportul Henri Coandă. Acesta s-a văzut cu premierul Viorica Dăncilă și cu președintele României, Klaus Iohannis.