Life

De ce zgârie pisica mobila sau canapeaua din casă. Cum scapi de acest obicei neplăcut

Motivele pentru care pisica zgârie mobila sau canapeaua din casă. Metodele prin care poți scăpa de acest obicei neplăcut al felinelor.
28.07.2023 | 00:35
De ce zgarie pisica mobila sau canapeaua din casa Cum scapi de acest obicei neplacut
De ce pisicile zgârie mobila sau canapeaua. Sursa foto: Freepik/garetsvisual
ADVERTISEMENT

Pisica zgârie adesea mobila sau canapeaua din casă, lucru care poate fi destul de supărător pentru proprietari. Este un obicei supărător, dar se poate rezolva cu câteva metode.

De ce zgârie pisica mobila sau canapeaua din casă. Cum se poate rezolva acest obicei

Animalele de companie au diverse comportamente care îi pot enerva pe stăpâni, însă există o explicație pentru asemenea cazuri. De exemplu, pisicile zgârie mobila deoarece au nevoie să-și întindă mușchii și tendoanele.

ADVERTISEMENT

În plus, pisicile simt nevoia de a-și marca teritoriul. Lăbuțele acestor animăluțe au niște glande prin care își lasă mirosul, acesta fiind un mod în care animalele comunică. Chiar dacă a trăit doar în casă, pisica tot va zgâria mobila din locuință.

Un alt motiv pentru care pisicile zgârie mobila sau canapeaua este pentru a-și menține ghearele sănătoase. Potrivit experților, obiceiul acestor animăluțe de a zgâria lucruri din casă se datorează și faptului că le ajută să se simtă foarte bine în timp ce fac asta. Este o modalitate de a se elibera de stres.

ADVERTISEMENT

Există modalități pentru a opri acest comportament, însă nu este recomandat să tai ghearele pisicii. În acest fel, ele vor simți durere și își pot pierde echilibrul, dar pot apărea și infecții.

În schimb, poți pulveriza soluții naturale pe zonele unde pisica obișnuiește să zgârie. Poți utiliza câteva picături de ulei esențial de mentă, lavandă, lămâie sau portocale, amestecate cu 100 ml de apă. Soluția se pulverizează pe suprafețele zgâriate, iar animalul tău se va îndepărta de zonele respective.

ADVERTISEMENT

Un alt pas este să achiziționezi jucării speciale pentru felină. Sunt recomandați mai ales stâlpii de lemn acoperiți cu sfoară, care trebuie așezați în camerele unde pisica stă cel mai mult, notează cumsa.ro.

Pentru ca pisica să fie atrasă de acești stâlpi, poți pune pe ei iarba-mâței sau catnip. În plus, trebuie să trezești interesul felinei pentru stâlpi, așa că poți încerca să-i atragi atenția pentru a-și ascuți ghearele pe ei.

ADVERTISEMENT

Există, totodată, și spray-uri speciale pentru a calma pisicile atunci când sunt stresate. Se găsesc în comerț și trebuie pulverizate în zonele unde obișnuiește să stea pisica.

ADVERTISEMENT
Tags: