Pisicile sunt unele dintre cele mai îndrăgite animale de companie. Frumusețea lor, dar și gesturile pe care le fac atrag simpatia oamenilor. Pisicile fac parte din categoria ”felinelor” și diferă atât prin rasă, culoare, preferințe culinare, dar și comportament.
S-a observat cum unele pisici sunt foarte cuminți, în timp ce altele sunt foarte obraznice. Altele torc mai mult sau mai puțin sau miaună prea des. De asemenea, sunt pisici care se atașează atât de profund de stăpâni, încât îi însoțesc peste tot și, uneori, îi ling.
Experții au constatat că pisica îți transmite, de fapt, un semnal atunci când te linge. Totodată, pisicile se ling și între ele. Nu de puține ori vei vedea o mamă care linge blana puilor în semn de afecțiune sau ca să le curețe blana de murdărie.
Și în cazul oamenilor pisicile își arată afecțiunea prin a se apropia de ei și a-i linge. Mai pot proceda astfel și pentru că le simt un parfum dulce, că au mâncat ceva dulce și le-au rămas urme sau pentru că le-ai mângâiat și vor să-ți arate la rândul lor că te admiră.
Există această temere potrivit căreia pisica te poate îmbolnăvi dacă te linge. Nu este încă sigur acest lucru, dar cert este că trebuie să te speli corespunzător pe mâini după ce ai atins o pisică, un câine sau orice tip de animal. Microbii se iau ușor.
De altfel, deși multe persoane suportă pisicile, altele sunt alergice. La cel mai simplu contact cu ele încep să strănute. Din fericire, alergia de această felină se poate trata. Dr. Claudia Marin, medic specialist gastroenterologie, spune că dau roade farmacoterapia sau imunoterapia specifică alergenului.
” (…) În timp ce farmacoterapia este o opțiune pentru formele mai ușoare de alergie, numai imunoterapia specifică alergenului poate asigura un tratament eficient și mai durabil în cazurile mai avansate.
Acest tratament constă de obicei în injectare subcutanată și creșterea treptată a cantităților de alergen în cauză, până la atingerea unei doze critice care induce toleranță imună pe termen lung. Cu toate acestea, încă este nevoie de îmbunătățirea acestui tratament în caz de alergie la pisici în ceea ce privește eficacitatea și siguranța lui”, a transmis dr. Claudia Marin pentru doc.ro