Life

De ce te mușcă pisica atunci când o mângâi sau te joci cu ea. Explicația e suprinzătoare

Motivul pentru care pisica te mușcă atunci când o mângâi sau te joci cu ea. Explicația îi va surprinde pe proprietarii acestor animale.
08.07.2023 | 17:02
De ce te musca pisica atunci cand o mangai sau te joci cu ea Explicatia e suprinzatoare
De ce mușcă pisicile. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Poate te-ai întrebat, măcar o singură dată, de ce pisica te mușcă atunci când te joci cu ea sau, pur și simplu, o mângâi. Există o explicație pentru acest comportament al felinelor. Iată ce este important să știe proprietarii.

De ce te mușcă pisica atunci când o mângâi sau te joci cu ea

Multe persoane aleg să aibă animale de companie, fie că este vorba de câini, pisici sau chiar ambele. În cazul pisicilor, proprietarii acestora trebuie să știe care sunt mesajele pe care felina încearcă să le transmită prin intermediul anumitor comportamente.

ADVERTISEMENT

Atunci când pisicile mușcă, de exemplu, fac acest lucru pentru a-ți transmite că vor să te oprești. Proprietarii de pisici se întreabă adesea de ce animalul se bucură de atenție într-un anumit moment, iar apoi își schimbă brusc atitudinea.

La un moment dat, pisicile de satură să fie mângâiate. Chiar dacă le plăcea afecțiunea în urmă cu doar câteva secunde, acest lucru se poate schimba imediat. Pentru a ști când urmează să muște, trebuie să-i cunoști limbajul corpului.

ADVERTISEMENT

Dacă nu vrei ca pisica să muște din nou, tot ce trebuie să faci este să nu insiști cu mângâierile. Însă aceasta nu mușcă numai atunci când primește afecțiune, ci și atunci când se joacă.

Pentru pisici, mușcăturile și lovitul cu lăbuțele sunt normale la joacă întrucât își exprimă, în acest fel, instinctul natural de vânătoare. Atunci când sunt mici, pisicile se joacă cu mamele și cu tovarășii lor, imitând felul în care se năpustesc, apoi își mușcă prada.

ADVERTISEMENT

Atunci când pisica se joacă și își folosește lăbuțele, fără gheare sau dinți, ar trebui să-i oferi multă afecțiune și chiar cu o recompensă, notează dcnews.ro.

Ce faci atunci când mușcătura pisicii este agresivă

Cu toate acestea, mușcătura de pisică poate fi și o expresie a agresivității din partea felinei. Îți poți da seama dacă pisica doar se joacă sau este într-un mod de luptă în funcție de alte comportamente ale acesteia.

ADVERTISEMENT

Proprietarii trebuie să știe că pot învăța pisicile că nu este bine să aibă acest comportament agresiv. Comportamentul bun ar trebui răsplătit cu recompense. În schimb, atunci când pisica este agresivă, nu trebuie disciplinată fizic, pentru că nu va înțelege.

Poți ajuta pisica să-și exercite instinctul natural prin a-i cumpăra jucării pentru a le putea mușca. În acest fel, ele își vor îndrepta atenția asupra lor și se vor disciplina.

ADVERTISEMENT