News

De frica hoților români, o femeie din Germania a fost păcălită să dea toată averea unor falși polițiști

De frica hoților români, o femeie din Germania a rămas fără avere. Bătrâna de 90 de ani a dat tot aurul său unor pretinși polițiști.
08.07.2023 | 15:43
De frica hotilor romani o femeie din Germania a fost pacalita sa dea toata averea unor falsi politisti
De frica hoților români, o femeie din Germania a dat toata averea unor escroci. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

De frica hoților români, o femeie din Germania a rămas fără averea sa. Aceasta a fost păcălită de doi bărbați care s-au dat drept polițiști. Escrocii i-au spus că se află pe lista unor tâlhari din România, iar locuința ei urmează să fie spartă de aceștia.

De frica hoților români, o femeie a dat toată averea unor falși polițiști

Bătrâna, în vârstă de 90 de ani, din Bad Godesberg, a căzut victima unei înșelătorii. Doi bărbați au contactat-o telefonic, în cursul zilei de joi, spunându-i că sunt agenți din Biroul Poliției Criminale de Stat (LKA), conform presei din Germania.

ADVERTISEMENT

Escrocii au inventat o poveste, potrivit căreia în cartierul în care femeia trăiește s-ar fi produs mai multe furturi din locuințe. Falșii polițiști i-au mai spus că a fost găsită o listă la unul dintre suspecți, cetățean român, pe care erau trecute adresele la care aveau de gând să dea viitoarele lovituri.

Evident, escrocii au avertizat-o că adresa ei se afla pe lista respectivă. Astfel, au convins-o pe femeie să pună toată averea sa, și anume monede de aur, în valoare de 50.000 de euro, într-o pungă. Ulterior, a ascuns-o sub o mașină parcată în fața casei.

ADVERTISEMENT

Apoi, infractorii i-au spus să tragă obloanele dinspre stradă. În acest fel, au reușit să îi fure aurul. Cei doi nu au fost observați de bătrână, dar nici de vecinii acesteia. Atunci când și-a dat seama că totul a fost o înșelătorie, femeia a sunat la poliție.

Oamenii legii îi caută pe cei doi escroci și recomandă cetățenilor, în special celor vârstnici, să nu ofere date despre situația lor financiară. „Nu dați la telefon informații despre familia sau situația financiară. Nu predați niciodată bani sau obiecte de valoare unor necunoscuți”, au transmis polițiștii din Germania.

ADVERTISEMENT

O româncă de 90 de ani, păcălită prin metoda „Accidentul”

În România, cea mai cunoscută metodă de înșelătorie este „Accidentul”. Sute de bătrâni au căzut, de-a lungul timpului, victime ale escrocilor. Amintim cazul unei femei, în vârstă de 90 de ani, din județul Vrancea.

Bătrâna a rămas fără economiile din casă, la începutul acestui an. În încercarea de a-și salva fiica, ea a dat 10.000 de lei unui bărbat de 32 de ani. Acesta a păcălit-o, spunându-i că fata ei a fost implicată într-un accident grav și trebuie să fie operată, iar pentru intervenție are nevoie de bani.

ADVERTISEMENT

„O femeie de 90 de ani a fost apelată pe telefonul fix de o persoană care i-a transmis că fiica sa a fost implicată într-un eveniment rutier în urma căruia a fost grav rănită şi are nevoie de bani”, a transmis IPJ Vâlcea, la momentul respectiv.

În urma faptei sale, bărbatul de 32 de ani, din județul Bacău, a fost reținut pentru 24 de ore. Individul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de înşelăciune, săvârşită prin metoda ”Accidentul”, potrivit oamenilor legii.

ADVERTISEMENT
Tags: