News

De frica românilor, o nemțoaică de 90 de ani a căzut în plasa escrocilor. Femeia a pierdut 50.000 de euro

O nemțoaică în vârstă de 90 de ani din Bad Godesberg a căzut pradă escrocilor din cauza fricii față de români și a pierdut niște monede de aur de 50.000 de euro.
12.07.2023 | 17:17
De frica romanilor o nemtoaica de 90 de ani a cazut in plasa escrocilor Femeia a pierdut 50000 de euro
O vârstnică din Germania, victima impostorilor. Foto: Colaj Fanatik/Capturi YouTube.
ADVERTISEMENT

O nemțoaică în vârstă de 90 de ani din Bad Godesberg, Germania, a devenit recent victima unei escrocherii ingenioase, în care impostorii s-au prezentat drept angajați ai Biroului de Poliție Criminală (Landeskriminalamt). Potrivit ziarului german General Anzeiger, incidentul a avut loc joi, 6 iulie, când doi escroci au sunat-o pe femeie și i-au zis că sunt ofițeri de poliție.

O nemțoaică a căzut în plasa escrocilor

Sub pretextul unor spargeri învecinate, escrocii au înșelat-o pe femeie prin povestea lor fictivă. Au susținut că adresa victimei a fost descoperită în posesia unui infractor român arestat, care făcea parte dintr-o organizație criminală. În timpul convorbirii telefonice, cei doi impostori au reușit să o convingă pe femeie că este vital să-și protejeze bunurile de valoare.

ADVERTISEMENT

Urmând indicațiile false ale pretinșilor ofițeri de poliție, victima a plasat o colecție de monede de aur, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, într-o sacoșă de pânză și a ascuns-o sub o mașină parcată în fața casei sale. Escrocii au cerut și ca femeia să coboare jaluzelele care dădeau spre stradă, pentru a evita suspiciunile vecinilor. Profitând de situație, aceștia au reușit să fure monedele de aur și să fugă cu ele.

Piața Spania din Sevilla, o destinație turistică foarte populară, este una dintre locațiile preferate de hoții de buzunare. În mijlocul turiștilor care se bucură de vacanță, admiră arhitectura andaluză și fac fotografii, două femei românce se strecoară abil. Deși se deghizează în turiști, obiectivul lor real este de a-și identifica și urmări victimele. Ele așteaptă cu răbdare momentul potrivit pentru a acționa.

ADVERTISEMENT

Hoții români, “spaima” turiștilor spanioli

Cu mișcări rapide și abile, hoții acționează într-un timp scurt, astfel încât victimele să nu-și dea seama de ceea ce li se întâmplă. Un ghid turistic român a reușit să le surprindă în timpul furtului și să le fotografieze.

“Modul lor de operare se schimbă în fiecare an. În timp ce turiștii fac poze sau sunt ocupați cu diverse întrebări, hoții le taie gențile și fură obiectele de valoare. Dacă sunt prinși în flagrant, transferă rapid obiectele altor complici.

ADVERTISEMENT

În cazul sumelor mari, acestea sunt distribuite în părți separate. În Sevilla, în special, hoții sunt români și se aud la fiecare colț de stradă, în special cei de etnie romă. Aceștia fură sau încearcă să extorcheze bani de la turiști și nu încetează să-i urmărească”, a explicat Lazlo Demeter, un român care locuiește în Sevilla.

Autoritățile spaniole avertizează și cu privire la o altă tactică, numită “îmbrățișare otrăvită”. Hoțul se apropie de victimă sub pretextul că se cunosc de mult timp, o ia în brațe și profita de momentul de șoc al acesteia pentru a o jefui. În trecut, Garda Civilă din Spania a destructurat o rețea formată din 40 de români, care reușiseră să fure aproape un milion de euro prin diverse lovituri în vile, magazine și baruri.

ADVERTISEMENT

Preocuparea privind infracționalitatea românească rămâne acută în Europa, iar autoritățile se străduiesc să combată astfel de acțiuni și să restabilească încrederea în comunitatea românească. Este esențială o cooperare strânsă între autoritățile române și cele spaniole pentru a aborda această problemă și a asigura siguranța turiștilor în timpul șederii lor în Spania.

 

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!