News

De unde vine mirosul urât resimțit în Cluj? Locuitorii orașului sunt disperați

De două săptămâni persistă mirosul pestilenţial la Cluj Napoca şi tot de atunci şi misterul originii sale. Autorităţile au un "suspect", dar bănuielile încă nu sunt dovedite 100%.
09.09.2023 | 15:16
De unde vine mirosul urat resimtit in Cluj Locuitorii orasului sunt disperati
La Cluj miroase urât din 26 august Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De câteva săptămâni clujenii se plâng de un miros îngrozitor care persistă în oraş, iar sursa acestuia rămâne deocamdată un mister atât pentru localnici, cât şi pentru autorităţi.

Cum se apără şefii fermei de pui

S-au vehiculat tot felul de teorii, au fost verificate gropile de gunoi, fermele de animale şi alte surse potenţial generatoare ale acestui miros insuportabil din Cluj, iar acum s-ar părea că a fost identificat un posibil vinovat.

ADVERTISEMENT

Ultimele indicii conduc către o fermă de pui al cărui proprietar ar fi dat ordin angajaţilor să împrăștie pe câmp deşeurile animaliere. Deocamdată nu s-a confirmat că aceasta ar fi sursa reală a mirosului.

Autorităţile sunt însă decise să verifice fiecare pistă astfel că au trimis un laborator mobil de la Ministerul Mediului, pentru a preleva probe din proximitatea fermei vegetale din satul Rediu, comuna Aiton.

ADVERTISEMENT

“Mirosul este subiectv, nu poate fi măsurat. Se măsoară anumiți componenți din aer care ne pot îndrepta spre o concluzie cu privire la sursa mirosurilor. Încă de la început au existat 2 ipoteze de lucru și 2 potențiale locații generatoare de mirosuri.

Toată atenția în primă fază s-a îndreptat către CMID, însa a apărut și varianta fermelor de la Aiton unde se desfășoară un proces de depozitare a deșeurilor de la păsări și împrăștierea acestuia”, a declarat prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, citată de servuscluj.ro.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i priveşte pe şefii fermei de pui vizate de ultimele controale, aceştia se apără şi spun că mirosul a apărut în municipiul Cluj Napoca înainte de a începe împrăştierea pe câmp a găinaţului.

“În baza sesizărilor privind mirosurile, primite începând din 25-26 august, de la locuitorii cartierelor Mărăști, Dezmir, Gheorghieni și Someșeni, au avut loc în repetate rânduri controale de specialitate”.

ADVERTISEMENT

Cronologia acestor declarații indică clar și fără dubii faptul că situația din Cluj a apărut înainte de acțiunea de fertilizare pe care compania noastră a început-o în data de 28 august 2023. Amintim, totodată că astfel de acțiuni de fertilizare au avut loc anual de mai bine de 11 ani, fără să existe reacții similare”, se arată într-un comunicat al firmei.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”