News

Pasageri dați jos din avion la Cluj-Napoca, pentru că aeronava nu putea decola. Oamenii au fost acuzați că sunt prea ”grei”

Un avion din România nu a putut decola pentru că încărcătura aeronavei depășea limita admisă, astfel că 15 oameni au fost nevoiți să coboare.
31.08.2023 | 14:18
Pasageri dati jos din avion la ClujNapoca pentru ca aeronava nu putea decola Oamenii au fost acuzati ca sunt prea grei
Pasageri dați jos din avion la Cluj-Napoca. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Compania aeriană Lufthansa i-a nemulțumit pe oameni după ce a refuzat îmbarcarea acestora de pe aeroportul din Cluj-Napoca, invocând ”excesul de greutate al avionului”. Situația a fost transmisă de serviciul de reclamații Erreklamatu, cu mențiunea că 15 persoane au rămas la sol într-o situație ”extrem de rară”.

Pasageri dați jos din avion la Cluj-Napoca, pentru că aeronava nu putea decola

Probabil cel mai mult oamenii au fost nemulțumiți de faptul că nu au existat criterii de selecție clare pentru cei 15 ghinioniști, astfel că au fost dați jos din avion anumite persoane prea ”grele” pentru ca avionul să zboare. Totul a început în clipa în care oamenii au fost informați că zborul va întârzia timp de două ore.

ADVERTISEMENT

În acel moment s-ar fi încercat redistribuirea bagajelor pentru echilibrarea sarcinii, pentru că avionul era prea greu. S-a ajuns în cele din urmă la măsura radicală de a interzice zborul pentru 15 ghinioniști, care s-au întors în terminal fără nicio explicație clară. Serviciul de Reclamații Erreklamatu a transmis, totodată, că în această situație compania avea obligația să ofere un mijloc de transport alternativ.

Mai mult, pasagerii afectați ar trebui să primească despăgubiri de 200-600 de euro, în funcție de distanța zborului, conform europapress.es. Mai mult, compania aeriană e bună de plată și trebuie să acopere toate cheltuielile suplimentare apărute, de la cazare la costul închirierii unui autoturism care va fi folosit de pasagerii păgubiți.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca tocmai bătuse un record impresionant în urmă cu 48 de ore. Mai exact, ardelenii au anunțat că pe luna august au fost înregistrați 350.000 de pasageri, în condițiile în care a existat o zi unde au fost transportați peste 13.400 de pasageri, potrivit unui comunicat de presă.

”În 7 august 2023 am avut parte de o premieră absolută, odată cu recordul de 13.454 pasageri transportaţi de pe aeroport într-o singură zi”, semnalează Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pe Facebook. A fost atinsă, de asemenea, pentru a 5-a oară în istoria de 90 de ani a aeroportului pragul de 2 milioane de pasageri.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi menținut acest ritm, Aeroportul Internațional Cluj ar putea atinge pentru prima dată în istorie 3 milioane de pasageri în 2023. ”Dorim să mulţumim tuturor pasagerilor, colaboratorilor, partenerilor şi întregii echipe a aeroportului pentru contribuţia deosebită pentru acest nou record.

De asemenea, ne pregătim spre finalul anului pentru premiera absolută când Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va depăşi pragul de peste 3 milioane de pasageri transportaţi în anul 2023!”, au transmis Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj

ADVERTISEMENT

”Rețeaua de rute a Aeroportul Internațional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice ale sezonului”, se mai arată în comunicat. Asta, atunci când compania WizzAir nu decide să anuleze brusc zboruri, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: