Decesele care au zguduit lumea sportului în 2019! Emiliano Sala, Niki Lauda, Jose Antonio Reyes şi alte nume uriaşe care ne-au părăsit în acest an

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici    Ionut Neamţu   
în Special Fanatik
31/12/2019, 13:12
Decesele care au zguduit lumea sportului în 2019! Emiliano Sala, Niki Lauda, Jose Antonio Reyes şi alte nume uriaşe care ne-au părăsit în acest an SPECIAL FANATIK
Decesele care au zguduit lumea sportului în 2019! Emiliano Sala, Niki Lauda, Jose Antonio Reyes şi alte nume uriaşe care ne-au părăsit în acest an

Lumea sportului a fost zguduită de moartea mai multor personalităţi în 2019. Emiliano Sala, Niki Lauda, Jose Antonio Reyes sunt trei dintre dispariţiile fulgerătoare din acest an. Şi sportul românesc a suferit câteva pierderi importante în acest an: Florin Halagian, Zsolt Torok sau Constantin Nourescu ne-au părăsit în acest an. FANATIK vă prezintă cele mai dureroase decese din sport.

Decesele care au zguduit lumea sportului în 2019!

Emiliano Sala – 28 de ani. Fotbalistul care tocmai a semnat cu Cardiff City se întorcea în “Insulă” după ce a fost până la Nantes pentru a-şi lua la revedere de la foştii săi colegi însă avionul s-a prăbuşit în Canalul Mânecii pe 31 ianuarie. Epava avionului a fost găsită, la 3 februarie, pe fundul Canalului Mânecii. Trupul lui Sala a fost recuperat, însă cel al pilotului David Ibbotson nu a fost niciodată găsit. Trei luni mai târziu a decedat şi tatăl lui Emiliano Sala, după un infarct.

Tudor Simionov – 33 de ani. Canotorul dinamovist a decedat în Londra în noaptea de Revelion, fiind bodyguard la un club de noapte. El a fost înjunghiat după ce nu a permis unui grup de indivizi să intre la o petrecere exclusivistă.

Novak Boskovici – 29 de ani. Fostul handbalist de la Dinamo s-a sinucis pe 3 februarie în faţa casei sale din Serbia. A jucat în 2017 la Dinamo atât în Liga Naţională, cât şi în Liga Campionilor, unde a marcat 10 goluri.

Gordon Banks – 81 de ani. Fostul portar al naţionalei Angliei, campioana mondială din 1966 a decedat la data de 12 februarie. Este considerat unul dintre cei mai mari portari din toate timpurile.

Constantin Nourescu – 85 de ani. Antrenorul de atletism a încetat din viaţă pe 6 martie. A obţinut un rezultat spectaculos la Londra în 2012 când eleva sa, Habiba Ghribi a devenit vicecampioană olimpică în proba de 3.000 metri obstacole.

Niki Lauda s-a stins la 70 de ani!

Radu Ţenter – 25 de ani. Fiul antrenorului de baschet Marcel Ţenter s-a stins pe 7 martie în urma unui accident cumplit de maşină. Radu Ţenter a fost transportat de urgenţă la spital, dar nu a putut fi salvat.

Niki Lauda – 70 de ani. Triplu campion în Formula 1, Niki Lauda a decedat pe 20 mai după ce în urmă cu câteva luni a făcut un transplant de plămân. Austriacul a câştigat două titluri cu Ferrari (1975 şi 1977) şi McLaren în 1984.

Jose Antonio Reyes – 35 de ani. Fostul internaţional spaniol a decedat pe 1 iunie într-un accident de maşină. Cele mai importante echipe din carieră: FC Sevilla, Arsenal Londra, Real Madrid, Atletico Madrid, Benfica Lisabona, Espanyol Barcelona.

Florin Halagian, Dumitru Focşeneanu, Zsolt Torok şi Ion Puică au îndurerat sportul românesc!

Lennart Johansson – 89 de ani. Fostul preşedinte al UEFA s-a stins pe data de 4 iunie. A condus forul european între 1990 şi 2007, în locul său venind francezul Michel Platini. A fost cel mai longeviv preşedinte UEFA.

Dumitru Focşeneanu – 83 de ani. Vicecampion mondial la bob în 1969 s-a stins din viaţă pe 20 iunie. A participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă: 1964, 1968, 1972 şi 1976. A câştigat şi un bronz mondial în 1973.

Florin Halagian – 80 de ani. Legendarul antrenor român s-a stins din viaţă pe 12 august. A câştigat titlul în România cu FC Argeş, în sezoanele 1971-1972 şi 1978-1979, Dinamo (1991-1992) şi este considerat formatorul echipei Steaua 1986, câştigătoare a Ligii Campionilor.

Zsolt Torok – 45 de ani. Alpinistul arădean a murit pe 17 august într-un accident produs în Munţii Făgăraş. El a fost localizat în zona Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş, fiind decedat.

Xana Enrique – 9 ani. Fiica selecţionerului Spaniei, Luis Enrique, a decedat în pe data de 29 august. Ea a decedat după ce s-a luptat timp de cinci luni cu un osteosarcom, o formă de cancer osos. Luis Enrique a plecat în vară de la naţională pentru a fi împreună mai mult cu fiica sa şi a revenit în luna noiembrie.

Anthoine Hubert – 22 de ani. Pilotul francez a decedat pe 31 august după un accident teribil suferit pe circuitul de la Spa Francorchamps. În anul 2018, Hubert a reuşit să câştige titlul modial în GP3 Series.

Chester Williams – 49 de ani. Fostul campion mondial de rugby din 1995 a încetat din viaţă pe 6 septembrie. El a suferit un atac de cord. După ce s-a retras din activitate, Chester Williams a fost antrenor, iar în România le-a pregătit pe Timişoara Saracens şi Dinamo.

Ion Puică – 89 de ani. Antrenorul emerit de atletism a decedat pe data de 28 noiembrie. A fost antrenor al lotului naţional (1976 – 1988), printre sportivele sale numărându-se Maricica Puică, Paula Ivan şi Antoaneta Iacob, cu care a cucerit patru medalii la Jocurile Olimpice.

 

 

Închide ×