News

Decizie în dosarul porții de intrare în Timișoara. Cine va plăti pentru moartea studentului de 24 de ani

Decizie în dosarul porții de la intrarea în Timișoara. Un tânăr de 24 de ani a murit după ce construcția s-a prăbușit peste mașina pe care o conducea.
14.06.2023 | 19:00
Decizie in dosarul portii de intrare in Timisoara Cine va plati pentru moartea studentului de 24 de ani
Decizie în dosarul porții de intrare în Timișoara. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Pressalert/Facebook
ADVERTISEMENT

Decizie în dosarul porții de intrare în Timișoara. Ancheta a fost finalizată, iar în urma acesteia, Parchetul a anunțat cine va plăti pentru moartea studentului de 24 de ani din anul 2017.

Decizie în dosarul porții de intrare în Timișoara după moartea tânărului de 24 de ani

Vlad Baici și-a pierdut viața după ce poarta de la intrarea în Timișoara, din Calea Lugojului, s-a prăbușit peste mașina condusă de el. Totul s-a întâmplat în urma unei furtuni puternice care pur și simplu a doborât-o.

ADVERTISEMENT

Acum, Parchetul Judecătoriei Timișoara a finalizat cercetările. Conform Adevărul, șase persoane au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru ucidere din culpă. O altă persoană a fost trimisă în judecată.

„Cu privire la șase inculpați s-a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Cu privire la cel de-al șaptelea inculpat s-a dispus trimiterea în judecată. ”, au transmis oamenii legii, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Persoanele fizice care au încheiat acordurile privind recunoașterea vinovăției sunt salariați sau foști angajați ai Primăriei Timișoara și patronul firmei Stareto. Este vorba despre Cărăbaș Cristian Gabriel, Buzărnescu Gheorghe, Cacuci Nicolae, Ostoin Liubomir, Ciobanu Valentin.

Firma care a făcut lucrarea, amendată cu 80.000 de lei

De asemenea, firma Stareto, cea care a executat lucrarea la poarta de intrare în Timișoara, a primit o amendă penală de 80.000 de lei. Acordul urmează să fie validat de Judecătoria Timișoara.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai precizează că înțelegerea a fost încheiată pentru trei ani de închisoare cu suspendare în privința persoanelor fizice, respectiv angajații primăriei și directorul firmei în cauză.

Cercetările desfășurate în urma tragediei care a dus la moartea tânărului, au scos la iveală numeroase nereguli privind reabilitarea porții. Primăria investise 50.000 de euro pentru „înfrumusețarea” construcției.

ADVERTISEMENT

Vlad Baici era student la Medicină. Pe 17 septembrie 2017, tânărul a murit după ce vântul care a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră, a doborât construcția de la intrarea în oraș. Poarta s-a prăbușit peste mașina condusă de Vlad. Din păcate, tânărul a decedat pe loc.

 

ADVERTISEMENT